Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belediyelerin elektrik borçları Meclis’e taşındı

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, belediyelerin hangi elektrik şirketlerine ne kadar borcu olduğunu Meclis gündemine taşıdı. Tanrıkulu, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın cevaplaması istemiyle belediyelerin elektrik borçlarıyla ilgili...

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2015 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2015 10:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, belediyelerin hangi elektrik şirketlerine ne kadar borcu olduğunu Meclis gündemine taşıdı. Tanrıkulu, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın cevaplaması istemiyle belediyelerin elektrik borçlarıyla ilgili soru önergesi verdi.

Milletvekili Tanrıkulu, “Diyarbakır'da DEDAŞ tarafından borcu olduğu gerekçesiyle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin elektriklerinin kesilmesi ile ilgili olarak basında birçok haber yer almıştır. Son olarak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan bir davada elektrik kesintisi hakkında yürütmeyi durdurma kararı alındığı da basından öğrenilmiştir.” dedi. Tanrıkulu, soru önergesinde şu soruları yöneltti:

-Türkiye'de hangi belediyenin hangi elektrik dağıtım şirketine ne kadar borcu bulunmaktadır?

-Borç bulunsa dahi su arıtma tesisinin elektriklerinin kesilmesi suretiyle Diyarbakır'da yaşayan yurttaşların sağlığının açıkça tehlikeye düşürülmesi karşısında Bakanlığınız tarafından alınan önlemler nelerdir?

-Kamu sağlığını açıkça tehlikeye düşüren ilgililer hakkında herhangi bir yasal süreç başlatılmış mıdır? Başlatılmamışsa sebebi ve hukuki dayanağı nedir?
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.