Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’den ‘bütün şehir’ haberlerine tepki

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, kamuoyunda çıkan ve sosyal medya hesaplarında yayılan ‘bütün şehir’le birlikte Kırşehir’in Nevşehir’e bağlanacağı yönündeki haberlerine tepki gösterdi.Kamuoyu ve sosyal medyada bütün...

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2017 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2017 15:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’den  ‘bütün şehir’ haberlerine tepki

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, kamuoyunda çıkan ve sosyal medya hesaplarında yayılan ‘bütün şehir’le birlikte Kırşehir’in Nevşehir’e bağlanacağı yönündeki haberlerine tepki gösterdi.

Kamuoyu ve sosyal medyada bütün şehir hakkında haberlerin dolaştığını ifaden Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Şehirlerin birleştirileceği ve çıkan haberlere göre Nevşehir ile Kırşehir’in birleştirileceği merkezinin ise Nevşehir olacağı ile ilgili sosyal medyada haberler dolaşıyor. Kırşehirliler açısından bu konu hassas bir konu, geçmişte Nevşehir’e bağlanma travması yaşamış olarak açıklama yapma gereği duydum ”dedi.

Belediyede düzenlediği basın toplantısında büyükşehir çalışmasının doğru olduğunu anlatan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Bütün şehir diye bir şey yok. Büyük şehir çalışması var fakat bu çalışmanın netleşmiş bir yanı yok. Yerel Yönetimler kanunu çalışması kapsamında 2 ay boyunca İl Belediye Başkanlarını temsilen katıldığım bir çalışma yapıldı. Büyük şehirlerin kapsamının değiştirilmesi görüşüldü.

Bu kapsamda özellikle köylere ve insanımızın yaşadığı her yere hizmetin daha iyi olması amacı ile yapılmış görüşmeler var ama bir taslak yok”diye konuştu.

“Çıkan haberler sonrası İç İşleri Bakanlığı ile görüştü”

Bütün şehir ve Kırşehir’in Nevşehir’e bağlanması noktasında İç İşleri Bakanlığı ile de görüşmeler yaptığını belirten Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Kesinlikle illerin birleştirilmesi ile ilgili bir çalışma yok. Çalışma olmadığı gibi böyle bir hazırlıkta yok. Bakanlıkta çıkan haberler de bu durumu duydu.

Nevşehir’le Kırşehir’in birleşmesi diye bir şey söz konusu değil, böyle bir çalışma Bakanlık, AK Parti Genel Merkezi yada devletin başka bir kurumunda söz konusu değil.

Haberde genel çıkarımlar yapılmış, haberde kaynakta belirtilmemiş haberi veren site kaynakta veremiyor. Verdiği kaynağa da ulaşılamıyor”ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.