Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bekir Bozdağ Bahçeli'ye yüklendi

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, MHP liderine yüklenerek, "Bahçeli’nin konuşmalarının hakaret ve iftira kısmı hariç diğer kısımlarını ezberledim. Neredeyse aynı konuları aynı kalıplar içerisinde, aynı cümlelerle tekrar edip duruyor."

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2013 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2013 15:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bekir Bozdağ Bahçeli'ye yüklendi
 Bozdağ, MHP'nin etnik, vatan ve millet konusunda, CHP'nin ise laiklik konusunda babaanneler gibi öcü siyaseti yaptığını söyledi.

Marka Şehir Bolu ve Uluslararası Köroğlu Festivali’ne katılmak üzere Bolu'ya gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Bozdağ, Devlet Bahçeli'nin Samsun mitinginde Başbakan Erdoğan'a 'Başbakan Erdoğan, Damat Ferit Paşa gibi' demesini eleştirdi. Başbakan Yardımcısı yaptığı açıklamada, şunları ifade etti: "Şimdi Sayın Bahçeli, esasında konuşmalarına baktığınız zaman bol bol hakareti, iftirayı içeren konuşmalar yapıyor. Sadece bugün değil düne dönüp baktığınızda da ben Bahçeli’nin konuşmalarının hakaret ve iftira kısmı hariç diğer kısımlarını, ezberledim. Neredeyse aynı konuları aynı kalıplar içerisinde, aynı cümlelerle tekrar edip duruyor. Milliyetçi Hareket Partisi sürekli kendini tekrar eden bir partidir. Yenileyen, yeni şeyler ortaya koyan bir parti değil."

"MHP İFTİRA KONUSUNDA YENİLİK YAPIYOR"

Milliyetçi Hareket Partisi'nin sadece iftira konusunda yenilik yaptığını belirten Bekir Bzodağ sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Ben dilerim ki Bahçeli ve arkadaşları, planlar projeler konusunda kendilerini yenilesinler. Türkiye’ye daha yararlı, daha faydalı oluruz onun derdinde olsunlar. Aklımın erdiğinden bu yana onlar konuşuyor; Türkiye bölündü bölünecek, parçalandı parçalanacak... Dikkat ederseniz sürekli topluma korku pompalıyorlar. Komünizm geliyor şöyle yapmalıyız, şimdi PKK terörü var şöyle yapmalıyız, yarın başka bir şey çıkıyor yani sürekli insanları korkuya iten, teyakkuz halinde, aman şu olacak aman bu olacak siyaseti yapıyor."

MUHALEFETE BABAANNE BENZETMESİ

MHP ve CHP'nin öcü siyaseti yaptığını belirten Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Benim babaannem çocuklar evde yaramazlık yaptığı zaman 'bak öcüler geliyor' diye bizi korkuturdu. Biz susmayınca da evdeki büyüklerden birine 'şöyle camın yanına git biraz ses çıkar, bak geldiler camdan' falan diye bizi korkuturdu. Biz de hemen öcüler gelmesin diye biraz uslu bir vaziyete geçerdik. Şimdi Bahçeli’nin yaptığı benim babaannemin çocukları susturma siyasetinin başka bir versiyonu. Milleti öcülerle korkutmak istiyorlar. Bu öcü siyasetinin etnik bağlamda, vatan millet bağlamında kısmını MHP yapıyor. İşte laiklik, Cumhuriyet kısmını da CHP yapıyor. İki parti de öcü siyaseti yapıyor, ama bilmiyorlar ki bu millet Köroğlu’nun torunudur. Bolu beylerine bu siyaseti yapanlara her zaman meydan okumuştur, posta koymuştur, onları bir tarafa itmiştir. Şimdi de Türkiye'de olan o. Türkiye onları bir tarafa itiyor. Sayın Bahçeli’nin iftiralarına cevap vermek doğru değil işin doğrusu, çünkü onun hakaretlerine daha büyük hakaretlerle, onun küfürlerine daha büyük küfürlerle, iftiralarına daha büyük iftiralarla karşılık verecek bir birikim, ahlak anlayışı bizde yok, o yüzden birincilik o konularda onların olsun, biz hizmette birincilik almak için yarışacağız.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.