Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BDP’li Demirtaş: İmralı Adası sizin olsun, Öcalan bizimdir

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Size bağlı olan tek şey adanın soğuk duvarlarıdır. Bize bağlı olan ise Sayın Öcalan’ın sıcak yüreğidir. İmralı adası sizin olsun, Öcalan bizimdir.” dedi. BDP Eş Genel Başkanı Selahattin...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Size bağlı olan tek şey adanın soğuk duvarlarıdır. Bize bağlı olan ise Sayın Öcalan’ın sıcak yüreğidir. İmralı adası sizin olsun, Öcalan bizimdir.” dedi.

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin grup toplantısında demokratikleşme paketini sert bir dille eleştirdi. Demirtaş, “Türkiye toplumunun yüzde 80’i ana dil serbest kalsın dedi. Akil İnsanların hazırladığı raporlardan da biliyoruz ki, Türkiye’nin tamamına yakını Kürtlerin haklarının elinden alınmış olmasının haksızlık olduğunu, kültürel haklarının iade edilmesi gerektiğini belirtti. Dağdaki PKK’lıların dağdan inmesi gerektiğini, Abdullah Öcalan’ın da serbest bırakılabileceğini söyledi. Herkes bunu kulakları ile duydu. Ne engel o zaman. Toplum istiyor. Ordu mu engel? Yok. Yunanistan mı istemiyor, Esad mı karşı? Bu kadar uygun koşullar varken, sen kameralar karşısına çıkıp cek cak edemezsin, yapacağız- edeceğiz diyemezsin.” diye konuştu.

Demirtaş, pakette açıklanan maddelerin kötü olmadığını, çoğunun fiilen hayata da geçirildiğini dile getirdi.

"HACI BEKTAŞ ÜNİVERSİTESİ OLSUN" TEKLİFİ

Nevşehir Üniversitesi’nin adının Hacı Bektaş Üniversitesi olarak değiştirilmesini de eleştiren Demirtaş, “Hakaretin büyüğü budur işte. Neye karşılık yapıldı biliyor musunuz? Yavuz Sultan’a karşı. Biri katliam ile anılıyor biri hoşgörü ile. Ama siz Yavuz’u sindirin, biz de size Hacı Bektaş Üniversitesi yapalım, deyip Alevi’ye daha fazla hakaret ediyorlar.” ifadesini kullandı.

Demirtaş, şöyle devam etti: “Korkmasanız, cesur olsanız, çıkarsınız ‘biz görüştük’ dersiniz… Çok şükür ölümleri durdurduk şimdi sürecin selameti için ve Türkiye için demokratik adımlar atma zamanıdır, dersiniz ve ortak paket hazırlayıp Parlamento’ya getirirsiniz. Bunu yapmadığınıza göre, süreçle ilgili bir kaygınız yok… Süreci karşı taraf bitirdi demek için fırsat kolluyorsunuz... İmralı Adası sizin yetkinizde olabilir, cezaevi bakanlığınıza bağlı olabilir ama oradaki kişi halkın lideridir, halkın gönlündedir. Ne size bağlı ne bakanlığınıza bağlı. Size bağlı olan tek şey adanın soğuk duvarlarıdır. Bize bağlı olan ise Sayın Öcalan’ın sıcak yüreğidir. İmralı adası sizin olsun, Öcalan bizimdir.”

Serbest bırakılan Türk pilotlar ile ilgili de değerlendirme yapan Demirtaş, “Diplomatik başarı olarak gerçekleştirilen karşılamanın arkasında kirli pazarlıklar vardır.” ifadesini kullandı. Demirtaş, El Nusra’ya para ödenerek pilotların serbest bırakılmasının sağlandığını öne sürdü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.