Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BDP’li Baluken: Pantolon konusunda iç tüzükte değişikliğe gerek yok

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, kadın milletvekillerinin pantolon giyebilmesi için iz tüzükteki maddenin engel teşkil etmediğini söyledi. Baluken, "Biz bunun bir iç tüzük değişikliği gerektirmediğine inanıyoruz." dedi.TBMM’de basın...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, kadın milletvekillerinin pantolon giyebilmesi için iz tüzükteki maddenin engel teşkil etmediğini söyledi. Baluken, "Biz bunun bir iç tüzük değişikliği gerektirmediğine inanıyoruz." dedi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, kadın vekillerin pantolon giymesi ile ilgili soruları cevapladı. Baluken bir soruya şu cevabı verdi: “Aslında iç tüzükte çok net bir ifade yok. Sanırım 56. madde olması lazım. Orada kadınların tayyörle Genel Kurul'a geleceğine dair bir ibare var. Tayyörün tanımı ile ilgili net bir bilgi yok. Tayyör kelime olarak da Türkçe bir kelime değil. Bugüne kadar farklı sözlüklere baktığınızda farklı anlamlar çıkabiliyor. Biz bunun bir iç tüzük değişikliği gerektirmediğine inanıyoruz. Başörtüsü ile ilgili de düşüncemiz buydu. Kadınların pantolon giyerek Genel Kurul'da kendi çalışmalarını yapabilecekleri yönünde herhangi bir engelin olmadığını düşünüyoruz. Yıllardır yanlış bir algı yüzünden Genel Kurul'da oluşturulan bir teamül var. Bu teamülleri ortadan kaldırmak gerektiği inancındayız.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.