Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BDP, kadınların adaylık başvurusunu 30 Ekim’e uzattı

BDP’den, gerek yerel gerekse de genel seçimlerde kadının demokratik ve eşit yaşama katılımı konusunda özel bir hassasiyete sahip olduğu belirtilerek, kadın kotası uygulanan yerlerde yarın dolacak son başvuru tarihinin 30 Ekim tarihine uzatıldığı...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 10:52
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 10:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BDP’den, gerek yerel gerekse de genel seçimlerde kadının demokratik ve eşit yaşama katılımı konusunda özel bir hassasiyete sahip olduğu belirtilerek, kadın kotası uygulanan yerlerde yarın dolacak son başvuru tarihinin 30 Ekim tarihine uzatıldığı bildirildi.

Konuyla ilgili parti genel merkezi kadın kolları yönetiminden yapılan açıklamada, “Özellikle kadın özgürlük çizgimiz, yerel yönetimler pratiğimizde önemli bir damardır. Bunun bir toplumsal zorunluluk ve demokratik yönetim anlayışının gereği olduğu bilinmektedir. Bu noktada kadının yönetimde etkin bir şekilde yer alması hayati önemdedir. Seçime gireceğimiz yerlerde kadın kotasının uygulandığı ve kadın kotası dışında kalan yani hem erkek hem de kadın aday adayların başvurabileceği merkezlerde, belediyelerimizde demokratik yönetimin ve eşit temsiliyetin en uygulanabilir biçimi olan eş başkanlık yöntemi uygulamaya ağırlık verilecektir.” denildi.

KADIN KOTASININ OLDUĞU YERLER

Belediye başkanlıkları için; Diyarbakır Büyükşehir, Lice, Eğil, Bismil, Bağlar, Silvan, Edremit(Van), Erciş (Van), İpekyol(Van), Özalp(Van), Hakkari, Yüksekova, Nusaybin, Derik, Mazıdağı, Cizre, Uludere, Varto, Bulanık, Diyadin, Mazgirt (Dersim), Ceylanpınar, Pazarcık‘ta kadın kotası uygulanacağı ifade edilen açıklamada, kadınların kadın kotasının dışındaki yerlerde de aday adayı olabileceğini ve kadın aday adayları ve engelli aday adaylarından başvuru ücretinin alınmayacağı tekrar vurgulandı.

BDP açıklaması, “Bu noktada yerel seçimlerde güçlü bir kadın katılımının ve temsiliyetinin sağlanması noktasında kendilerini partimizin kadın özgürlük çizgisinde ve belediye başkanlığı konusunda yeterliliğe uygun gören bütün kadınların demokratik seçim yarışında bulunması önemlidir. Bu nedenle, hem araya giren bayram tatili hem de kadın arkadaşlarımızdan gelen yoğun talep üzerine daha önce 25 Ekim 2013 olarak açıklanan son başvuru tarihi, sadece kadın kotasının olduğu yerlerde 30 Ekim 2013 tarihine uzatılmıştır.

Tüm kadın arkadaşlarımızın kadın özgürlüğü noktasında hayati bir önem taşıyan siyasete katılım konusunda özgüven sahibi olmaya ve yerel yönetimlere kadın rengini katmaya davet ediyoruz.“ ifadeleriyle sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.