Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BDP: Bizim hiçbir bayrakla bir sorunumuz yoktur

BDP Gençlik Merkezi, 30 Kasım günü düzenledikleri 1. olağan kongrede yaşanan ‘bayrak krizi’nin abartılmasını doğru bulmadıklarını belirterek, “Bizim hiçbir bayrakla bir sorunumuz yoktur.” açıklaması yaptı.Konuyla ilgili kamuoyunu...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 12:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BDP Gençlik Merkezi, 30 Kasım günü düzenledikleri 1. olağan kongrede yaşanan ‘bayrak krizi’nin abartılmasını doğru bulmadıklarını belirterek, “Bizim hiçbir bayrakla bir sorunumuz yoktur.” açıklaması yaptı.

Konuyla ilgili kamuoyunu bilgilendirmek için yazılı açıklama yapan BDP Gençlik Merkezi, “Hele hele bu durumu partimizin genel bir yaklaşımıymış gibi ele alınmasını bir haksızlık olarak görüyoruz. Kim olduğunu dahi bilmediğimiz birkaç kişinin yaklaşımını tutup kongremizin ve partimizin yaklaşımıymış gibi değerlendirmek hakkaniyet ölçüleriyle uyuşmaz. Bizim hiçbir bayrakla bir sorunumuz yoktur. Kongremizin yarattığı coşkuyu, yapılan açıklamalarla gergin bir ortama çekmenin gereği olmadığını düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

“BİR ARADA YAŞAMANIN ISRARCISIYIZ”

Başbakan’dan İçişleri Bakanı’na kadar yapılan açıklamaların ortamı germeye yönelik açıklamalar olduğu savunulan açıklamada şöyle denildi: “Yaşanan krizin kaynağı süregelen tekçi zihniyettir. Yaratılan algı ancak bu zihniyetin doğurduğu ihtiyaçlarla örtüşmektedir. Bizim bayraklarla bir derdimiz, sorunumuz olsaydı birlikte yaşamanın bu kadar ısrarcısı olmazdık. Birlikte, bir arada yaşamanın ısrarcısıyız. Bu yaklaşımımızı bilmeyen kalmadı diye düşünüyoruz. Başbakan’ın böylesi açıklamalarının gençlik meclislerimizi hedef göstermek dışında bir gayesi olamaz. Birkaç kişinin yaptığını, genel bir durummuş gibi ele alıp demokratik sistemde siyaset yapmakla bağdaştıramayan Başbakan, gençlik meclislerimize yönelik her gün gerçekleştirilen tutuklamaları demokratik sistemde siyaset yapmanın hangi yanıyla bağdaştırıyor, merak ediyoruz. Bir zahmet biraz olsun hakkaniyet, biraz olsun tutarlılık diyoruz! Her şeye rağmen gençlik meclisleri olarak demokratik siyaset zeminindeki ısrarımızı örgütlenerek sürdüreceğiz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.