Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BBP’den, AK Parti’ye yerel seçimler için ittifak çağrısı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "AK Parti Ankara Büyükşehir belediye başkan adayı göstermesin, BBP’yi desteklesin, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni BBP kazanır. Ben buradan AK Parti’ye teklif yapıyorum. İstanbul’da...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "AK Parti Ankara Büyükşehir belediye başkan adayı göstermesin, BBP’yi desteklesin, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni BBP kazanır. Ben buradan AK Parti’ye teklif yapıyorum. İstanbul’da biz AK Parti’yi destekleyelim, Ankara’da AK Parti Büyük Birlik Partisi’ni desteklesin.” çağrısı yaptı. Destici, ayrıca, yerel seçim adaylıkları için Turgut Altınok ve Mansur Yavaş’a da teklif götürdüklerini söyledi.

BBP Genel Başkanı Destici, partisinin MKYK toplantısı öncesi genel merkezde gündeme dair açıklamalarda bulundu. 2009 yılında yapılan mahalli seçimlerde 20 belediyenin tamamını AK Parti’den devraldıklarını belirten Destici, "4,5 yıl önce devraldığımız durumla bugünkü durumun kıyaslanmasını ve bunun kamuoyuna yansıtılmasını istiyoruz. Biz bu belediyeleri devraldığımızda hemen hemen tamamına yakını borç içerisindeydi. Yatırım yapamaz durumdaydı. Bakın bir kere daha çok net örnek olduğu için söylüyorum. Şarkışla Belediyesi 30 bin nüfuslu bir ilçemizdir. Sivas’ın en büyük ilçesidir. Bir iktidar partisinden 4 trilyon bütçe, 7 trilyon borçla devraldık. 4,5 yıl sonra bütçesi şu anda 19 trilyon, borcu sıfır ve yaptığı hizmetler 4 katı geçmişle kıyaslanamayacak seviyede. Sivas Belediyesi’ni 2009 yılında 105 trilyon bütçe ve bir o kadar borçla devraldık. Bugün itibariyle 220 trilyon bütçesi, borcu yüzde 15-20’ler seviyesinde düşmüş ve yapılan yatırımlarla geçtiğimiz dönemin en az beş katı yatırım. Bunun kamuoyuna yansıtılmasını istiyoruz. Arkadaşlarımız partimizin başarısını milletimize mutlaka anlatmak zorundadır. İktidar yerel seçimler öncesi seçim stratejisini 3 başlık üzerine kurmuş durumda. Birincisi ‘aman oylarım bölünmesin, biz kazanamazsak CHP gelir.’ Ankara’nın Yenimahalle Belediyesi’ni CHP yönetiyor. Etimesgut Belediyesi’ni MHP yönetiyor. Altındağ Belediyesi’ni de AK Parti yönetiyor. Fark görebiliyor musunuz? Belediyeleri BBP yönetmedikçe kimin yönettiği bizim umurumuzda değildir. Hepsinin yönetim tarzı aynıdır. Birbirinden farklı yoktur.” dedi.

“BİZ ANKARA’YI, SİVAS’I, ONLAR İSTANBUL’U, KONYA’YI”

Yerel seçimler öncesi AK Parti’ye ittifak çağrısında bulunan Destici, “AK Parti, Ankara Büyükşehir belediye başkan adayı göstermesin, BBP’yi desteklesin, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni BBP kazanır. Ben buradan AK Parti’ye teklif yapıyorum. İstanbul’da biz AK Parti’yi destekleyelim, Ankara’da AK Parti, Büyük Birlik Partisi’ni desteklesin. Anket yaptırılsa Ankara’da BBP’nin sempatisinin AK Parti’nin önündedir. Türkiye’nin her tarafında biz buna varız. AK Parti ile de MHP ile de buna varız. Ama kapalı kapılar arkasında, başka türlü taleplerle bu işlerin olması mümkün değildir. Yani tabanımızı kandırarak, oylar bölünmesin gibi bir takım propagandalarla, ‘biz kazanamazsak başkaları kazanır’ propagandalarıyla değil, açık. İstanbul’da onlar, Ankara’da biz, Konya’da onlar, Sivas’ta biz. Ancak bu şekilde olabilir. Başka türlü olmaz. Açık teklif yapıyorum AK Parti’ye. İstanbul’da şu anda zor durumdalar, biz İstanbul’da destekleriz ama Ankara’da BBP’nin adayını destekleme şartıyla. Türkiye’yi birlikte yönetelim." diye konuştu.

“TURGUT ALTINOK VE MANSUR YAVAŞ’A TEKLİF GÖTÜRDÜK”

Ankara Büyükşehir Belediyesi için Mansur Yavaş, Keçiören için ise Turgut Altınok’un BBP’den aday olacakları iddialarına da cevap veren Destici, konuşmasına şöyle devam etti: “Daha önce belediyecilik yapmış ve milletimiz tarafından beğenilmiş arkadaşlarımızın birçoğuyla görüşme halindeyiz. Partimizde bu konuda bir komisyon oluşturduk. Ve bu komisyondaki arkadaşlarımız kendileriyle görüşüyorlar. Turgut Bey, şu anda Keçiören’e adaylığını açıkladı. Sadece partisini açıklamak kaldı geriye. Arkadaşlarımız Turgut Bey'le görüşmelere devam ediyorlar. O konunun büyük ihtimalle tamama ereceğini düşünüyorum. Yakın zamanda Turgut Bey’in kendi kararı, bunu bizden önce kendisinin açıklamasının daha doğru olacağını düşünüyorum. Ama biz kendisini Keçiören’de BBP’nin adayı olarak görmek istiyoruz. Keçiörenlilerin de böyle bir talebi olduğunun, kendi yaptığı anketlerde de bizim yaptığımız anketlerde de Keçiörenli seçmenin büyük bir çoğunluğu Turgut Bey'i aday olarak görmek istiyor ve BBP’nin adayı görmek istiyor. Ben Turgut Bey'in de bu talebi de dikkate alacağını ve ona göre bir karar vereceğini ümit ediyorum. Turgut Bey'i BBP’nin adayı olarak görmek istiyoruz. Aynı görüşmeleri Mansur Bey ile de sürdürüyoruz. Yine yapılan anketlerde Ankaralı seçmenin büyük bir çoğunluğu Mansur Bey'i BBP’den aday olarak görmek istiyor. Ben de Mansur Bey’in Ankaralının tercihini dikkate alacağını düşünüyorum. Özellikle AK Parti bu teklifimize evet derse o konuda Mansur Bey’in de bir şüphe yaşamayacağını ve çok rahat bir şekilde BBP’nin adayı olacağını düşünüyorum. Yakışacağını da düşünüyorum. Artık Ankara’nın bir değişime ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bu değişimin de ancak BBP yolu ile yapılabileceğine düşünüyorum. Bu konuda bizim görüşmelerimiz devam etmektedir. Mansur Bey'i BBP Ankara Büyükşehir belediye başkan adayı olarak görmek istiyoruz. Tabi bu, Mansur Bey'in kararıdır. Kararına da saygı duyarız.”


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.