Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BBP Muğla İl Başkanı Akın: Cizre'de provokatörler sahnede

BBP Muğla İl Başkanı Harun Arın, Cizre'de yaşanan olayların, çözülme ve bölünme sürecinin ülke geneline göre daha hızlı ilerlemesinden başka bir şey olmadığını iddia etti. Akın, yaptığı açıklamada Cizre'deki olaylar üzerinden...

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2015 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2015 14:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BBP Muğla İl Başkanı Harun Arın, Cizre'de yaşanan olayların, çözülme ve bölünme sürecinin ülke geneline göre daha hızlı ilerlemesinden başka bir şey olmadığını iddia etti. Akın, yaptığı açıklamada Cizre'deki olaylar üzerinden AK Parti'ye sert tepki gösterdi. Bunların verilen tavizlerin bir yansıması olduğunu savunarak, "Cizre'de provokatörler sahnede. Adına çözüm süreci denilen ama aslında çözülme ve bölünme sürecinin ülke geneline göre biraz daha hızlı ilerlemesinden başka bir şey değildir." dedi.

BBP İl Başkanı Akın, ülkede 2002 yılında PKK'nın sindirilip terörün sıfırlandığını söyleyerek, "Öyle ki PKK'lı militanlar, inlerinden başlarını çıkaramaz hale gelmişlerdi. Şimdi İmralı, Kandil ve Meclis'teki uzantıları kabadayılık yapıyor bu ülkeye. Bugüne kadar vatan dedik, 'Çözüm süreci etkilenmesin.' dediniz. Bayrak dedik, 'Barış süreci zarar görmesin.' dediniz. Atatürk dedik, 'Çözüm süreci sekteye uğramasın.' dediniz. Andımız, İstiklâl Marşımız, T.C. dedik, 'Milliyetçilik yapmayın, çözüm sürecine zarar veriyorsunuz.' dediniz. Biz ülkenin uçuruma sürüklendiğini görerek, aman ha yapmayın, şımartmayın, taviz vermeyin, değerlerimize sahip çıkın dedikçe AKP ve yöneticileri, 'Çözüm sürecine zarar vermeyin.' deyip durdular. Bugüne kadar hep devletten verdiler ve kaybeden bu millet oldu." ifadelerini kullandı.

"Gelinen noktada bugün AKP hükümeti ve yöneticileri huzurlu musunuz? Yeni Türkiye'nizden mutlu musunuz?" diye soran Akın, "Eğer bu anlayışla giderseniz, elinizde ne devlet kalacak ne ak saray ne de o alıştığınız yumuşak koltuklar, araba ve uçak saltanatınız. Devlet olun, devlet adamı olun ve devleti gerektiği gibi yönetin. Yarınlar geç olabilir. Nasıl 13 yıllık sürede yapılan iyi şeylere sahip çıkıyorsanız, tüm olumsuzluklara da AKP olarak sahip çıkmalısınız. 'İyileri ben yaptım, ülke büyüdü' diye övünenler, ülkedeki terörden de, ekonomideki kötü gidişten de, işsizlikten de, fakirlikten de, cinayetlerden de, çaresizlikten de sorumlu olduklarını asla unutmamalıdır." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.