Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BBP Lideri Mustafa Destici: “Muhalefetin İnandırıcılığı Yok”

Kocaeli’ye gelen BBP Genel Başkanı Destici ve SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, milli ittifakın mitingine katıldı. İki lider partililere seslenerek ve 7 Haziran seçimler öncesi vaatlerde bulundu.Partilerinin seçim miting için Kocaeli’ye gelen...

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2015 20:37
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2015 20:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kocaeli’ye gelen BBP Genel Başkanı Destici ve SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, milli ittifakın mitingine katıldı. İki lider partililere seslenerek ve 7 Haziran seçimler öncesi vaatlerde bulundu.
Partilerinin seçim miting için Kocaeli’ye gelen BBP Genel Başkanı Destici ve SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, vaatlerde bulundu. İzmit Perşembe Pazar alanında yapılacak miting için erken saatlerde partililer miting için alanda süsleme çalışmaları yaptı. Saadet Partisinin desteklediği adayların tanıtımı yapıldı. Aday tanıtımın ardından SP Mardin Milletvekili adayı Ahmet Özal bir konuşma yaptı.
İttifakın vaatlerini sıralayan ve muhalefete yüklenen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Maalesef ülkemiz darbe yasasıyla yürütülüyor. Parlamenterler sistemlerde ileri demokrasilerde hangi düzeyse yani Almanya’da cumhurbaşkanı yetkileri neyse, bizde de bunu yaparsın problem kökten çözülür. Ülkemizi demokratik ve sivil bir anayasaya kavuşturacağız. Yüzde 10 barajını kaldıracağız. Bu partilere hazineden verilen paraları azaltarak adil bir şekilde vereceğiz. Her yıl 100 bin kişiye, TOKİ tarafından yapılan evlerden bedava ev vereceğiz. Hatta pek çoğu asgari ücretin altında maaşa mahkum edildiler. Bizi izleyenler şahit olsun milli ittifak iktidarında devlette çalışan bütün taşeron işçilerin hepsini kadroya alacağız. Modern köleliği kaldıracağız. Söz veriyoruz, asgari ücretlimizin üstündeki vergi yükünü kaldıracağız. Asgari ücreti en az bin 500 TL yapacağız. Meclisteki muhalefetin de hiç inandırıcılığı yok. 13 yıldır meclisteniz. Madem asgari ücretlinin maaşını arttıracaktınız, madem emekliye bayramda ikramiye verecektin o zaman niye 13 yıldır bir kanun teklifi vermediniz? Ne yapıyorsunuz siz mecliste? Mecliste ne yapıyorlar? Ya uyuyorlar ya kavga ediyorlar. Ya da kendilerini ilgilendiren konular oldu muydu uyanıyorlar. Ve onlarla elbirliği yaparak, kendilerini ilgilendiren bütün yasaları geçiriyorlar. Kocaeli’nde Sakarya’da üreticilerimize esnafımıza kaynak üreteceğiz.Bizler devletin malını yetim malı gibi gören anlayışa sahibiz” dedi.
‘ENGELLİ BAKANLIĞI KURACAĞIZ’
Destici’nin ardından sahneye çıkarak CHP’ye yüklenen Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, “Bütün kardeşlerimize sesleniyoruz. 77 milyonun tamamına sesleniyoruz. Diyoruz ki kardeşlerim gelin yaşanabilir bir Türkiye’yi yeniden kuralım. Biz Engelliler Bakanlığı kuralım diyoruz. Nitekim tarihimizde ilk defa 1996 yılında engelli kardeşlerimizin durumunu iyileştirecek kanun hükmünde kararname çıkarmıştık. Yetki verin Emekliler Bakanlığı ve toplu sözleşme imkanı getirelim. Yılda iki bayram ikramiyesi verecekmiş. Ne zaman söylüyor bunu, 2015 yılında. İyi de Cumhuriyet Halk Partisi mecliste değil mi? Kanun teklifi var mı bu yolda? Canım sen ana muhalefet partisisi mecliste söylesen bunu. Kanun teklifimiz gerekçesiyle ilişiğindedir. Ne zaman 27 Şubat 2001, CHP, demek ki yeni haberdar oldu. Dünyada şehit kanından ve alın terinden daha verimli bir şey yoktur. Bu davanın temelinde şehit kanları vardır. Merhum hocamız bir islam mücahidi olarak bu davanın şehididir. Şimdi bizlere düşen o şehit kanlarını alın teriyle arttırabilmektir. Yazık ki tam 56 yıldan beri Osmanlı’nın torunlarını Fatihlerin yavuzların torunlarını batıya baba katillerine aşık olan yöneticiler hazır olda bekletiyorlar. Avrupa ise Türkiye’ye geldiklerinde en lüks saraylarımızda ağırlanıyorlar. Ama buradan ayrıldıktan sonra bizleri tarihin en şerefli milletinin torunlarının katillikten de öte soykırımla suçluyorlar” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından saanatçıların seslendirdiği ezgilerle miting sona erdi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.