Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BBP Genel Başkanı Destici’den AK Parti-MHP-BBP ittifakı açıklaması

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Bir seçim işbirliği yapacaksak ideolojimize, misyonumuza yakın olan siyasi partilerle seçim işbirliği yapmamız kadar doğal bir şey olamaz. 16 Nisan referandumunda ‘evet’ dedik. O referandumda ‘evet’ diyenlerle BBP’nin bir işbirliği ya da ittifak yapması da herhalde çok normal karşılanacaktır” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2017 18:37
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2017 18:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Bir seçim işbirliği yapacaksak ideolojimize, misyonumuza yakın olan siyasi partilerle seçim işbirliği yapmamız kadar doğal bir şey olamaz. 16 Nisan referandumunda ‘evet’ dedik. O referandumda ‘evet’ diyenlerle BBP’nin bir işbirliği ya da ittifak yapması da herhalde çok normal karşılanacaktır” dedi.

BBP Genel Başkanı Destici, düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Kanununun şeniden düzenlenmesi gerektiğini belirterek, “2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu tamamen lağvedilerek, demokratik hukuk devleti ilkeleri doğrultusunda, parti içi demokrasiyi tam olarak sağlayacak, kısa ve özlü, yeni bir Siyasi Partiler Kanunu düzenlenmelidir. Aynı şekilde Seçim Kanununda, 16 Nisan referandumunda kabul edilen yeni sisteme uygun olarak ve cunta anayasasının 35 yıllık arazlarının etkisini ortadan kaldıracak ve milli iradenin ülke yönetimine ideal olarak yansıyacağı bir şekilde yeniden düzenlenmesi bir zorunluluk haline gelmiştir” dedi.

Hazırladıkları teklifi TBMM Başkanına ileteceklerini kaydeden Destici, “İktidar partisinin İsmail Kahraman’ı yeniden TBMM Başkanı adayı olarak göstermesinden memnun olduk. Mecliste olsaydık biz de İsmail Kahraman Beyi desteklerdik. Başkanlık seçimi tamamlandıktan sonra biz kendisini ziyaret ederek hazırlığımızı kendisi ile paylaşacağız. Teklifimizi iktidar partisi, MHP, CHP ile de paylaşacağız. PKK partisi hariç diğer partilerle düşüncelerimizi paylaşacağız” dedi.

“Bizim kimlerle işbirliği yapabileceğimiz zaten kamuoyunun bilgisi dahilindedir”

2019 yılına yönelik bir ittifak arayışı olup olmadığının sorulması üzerine Destici, “Ülkemiz, devletimiz, milletimiz için işbirliği yapmamız gerekirse bundan kaçınmayız. Bizim kimlerle işbirliği yapabileceğimiz zaten kamuoyunun bilgisi dahilindedir” dedi.

CHP’li Mahmut Tanal’ın Tahir Elçi’nin tabutunun üzerine örtülen sarı-kırmızı-yeşil renkli örtü ile ilgili sözlerinin hatırlatılması üzerine Destici, “PKK paçavrasının bir milletvekili ağzından bu şekilde tanımlanmış olmasından büyük bir üzüntü duyuyorum. ‘Şaşırdınız mı?’ derseniz, şaşırmadım. Maalesef CHP’nin bazı milletvekilleri PKK seviciliğinden bir türlü vazgeçmiyor. Daha önce bir başka milletvekili SİHA’larla ilgili bir açıklama yapmıştı. Adı zikredilen milletvekilinin PKK paçavrası ile ilgili böyle bir tanımlamada bulunmasını şiddetle kınıyorum. Savcılarımız herhalde gereğini yapacaktır” diye konuştu.

“Devlet Bahçeli yanlış olan bir şeyin kaldırılmasını gündeme getirdi”

Devlet Bahçeli’nin seçim barajı ile ilgili yaptığı açıklamayı doğru bulduklarını belirten Destici, “Bu açıklamaya karşılık ‘MHP barajın altında kalacağı için barajın kalkmasını istiyor’ gibi sözler çok sığ ve basit. Tartışılması gereken, bu baraj demokratik midir, değil midir? Devlet Bahçeli yanlış olan bir şeyin kaldırılmasını gündeme getirdi. Atılan bu adım doğru bir adımdır. Bundan kim kaçarsa yüzde 10’luk barajın vebali onun boynunda olur. Bu bir samimiyet testidir” şeklinde konuştu.

Kendisinin cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı sorusuna cevap veren Destici, “Seçimlere yaklaşık 2 sene var. Türkiye’nin tüm gündeminin 2 sene öncesinden buna kilitlenmesini çok doğru bulmuyorum. O günün şartlarını görmek gerek. O günün şartlarına göre kendimiz de aday olabiliriz, bir aday da çıkartabiliriz, belki çıkacak adaylar arasında destekleyeceğimiz bir aday da olabilir” açıklamasında bulundu.

“Üçlü birliktelik olmaz diyemem”

“Bahçeli net bir açıklama yaptı, 20129’a kadar AK Parti ile birlikte hareket edeceklerini söyledi, sizin de bu yönde bir desteğiniz olacak mı, seçim ittifakı yasal hale gelirse üçlü bir birliktelik olabilir mi?” sorusuna Destici, “Bu olmaz diyemem. Ama önce uyum yasalarının çıkması gerekir. Hepsini görmemiz gerekir, nasıl bir seçim sistemi ile nasıl bir Siyasi Partiler Yasası ile seçime gireceğiz bunu görmemiz lazım. Biz bugüne kadar doğru kimden gelirse gelsin onun yanında durduk. Şu anda terörle mücadele noktasında, Suriye ve Irak’ta yürütülen politikalarda, ağırlıklı olarak dış politikada iktidar partisini destekliyoruz. Örneğin eğitim politikaları ile ilgili ekonomi ile ilgili eleştirilerimizi de yapıyoruz. Bir seçim işbirliği yapacaksak ideolojimize, misyonumuza yakın olan siyasi partilerle seçim işbirliği yapmamız kadar doğal bir şey olamaz. 16 Nisan referandumunda ‘evet’ dedik. O referandumda ‘evet’ diyenlerle BBP’nin bir işbirliği ya da ittifak yapması da herhalde çok normal karşılanacaktır” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.