Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BBP: Başbakan'ın üslubu Türk milletinin namus ve örfüne uymuyor

BBP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Efe, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ve muhalefet partilerinin üslubunun, Türk milletinin namus, iffet ve örfüne uymadığını iddia etti. Efe, yaptığı yazılı açıklamada, “Has bahçenin güllerinden...

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2014 10:28
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2014 10:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BBP: Başbakan'ın üslubu Türk milletinin namus ve örfüne uymuyor
BBP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Efe, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ve muhalefet partilerinin üslubunun, Türk milletinin namus, iffet ve örfüne uymadığını iddia etti. Efe, yaptığı yazılı açıklamada, “Has bahçenin güllerinden müteahhit Mehmet Cengiz, telefonda, ‘Bu milletin … koyacağız.’ diyerek, bu milletin validelerine küfrediyor. Başbakan da bir doktor raporundan bahisle, ‘Bu raporu nerenize koyacaksınız?’ diyor. Buna karşılık muhalefet de Başbakan'a, 'Dha önce söylediklerini nereye koyacaksın?' diyor. Siyasette kullanılan dil, usul, tarz bu mu olmalı?” şeklinde konuştu.

Siyasetçilerin argo ifadelerle nefsini ve fanatik taraftarlarını tatmin ettiğini öne süren Genel Başkan Yardımcısı Efe, “Ama bu sözleri İslâm ahlâkının, Peygamber ahlâkının neresine koyacaksınız? Türk milletinin örf, anane ve namus, iffet düşüncesinin neresine koyacaksınız? Bu sözleri söylemiş ve söyleyene göz yummuş biri olarak, ailenizin yanında bir mahcubiyet duymayacak mısınız? Topluma söz ve hareketlerinizle iyi örnek olduğunuza inanıyor musunuz? Bu sözleri çocuklarınız söylese ne yaparsınız?” dedi.

‘CİLALAR DÖKÜLÜNCE ALTINDAKİ GERÇEK YÜZ ORTAYA ÇIKIYOR’

Makamların geçici olduğunu hatırlatan Mehmet Efe, “Yarın bu sözlerle hatırlanmak, sizin ve çocuklarınızın hoşuna gider mi? Bir de milletin önüne çıkıp edepten, ahlâktan, maneviyattan, haktan ve hukuktan bahsediyorsunuz. Tüm bu yaptıklarınız ve sözlerinizden sonra rahat bir uyku uyuyor musunuz? 'Edep yahu' diyor musunuz? Siyaseten kimi örnek alıyorsunuz? Demek ki cilalar dökülünce altındaki gerçek yüz ortaya çıkıyor. Seçimlerde yüzde 99 oy alsanız, bu sözlerinizin de aklanacağını mı sanıyorsunuz?” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.