Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayraktutan: Özgür demokratik ülkelerde basın özgürdür sansür edilemez

Cumhuriyet Halk Patisi (CHP) Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, özgürlüklerin yaşandığı demokratik ülkelerde muhalif oldukları için basına baskı uygulanamayacağı söyledi. Bayraktutan, temel kuralın 'Basın özgürdür, sansür edilemez'...

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2015 19:21
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2015 19:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bayraktutan: Özgür demokratik ülkelerde basın özgürdür sansür edilemez
Cumhuriyet Halk Patisi (CHP) Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, özgürlüklerin yaşandığı demokratik ülkelerde muhalif oldukları için basına baskı uygulanamayacağı söyledi. Bayraktutan, temel kuralın 'Basın özgürdür, sansür edilemez' olduğunu vurguladı.

Artvin'de 35’inci Merkez İlçe Kongresini Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezinde gerçekleştirdi. Tek listenin gerçekleştiği seçimde 117 delegeden 89 tanesi oy kullandı. Mevcut Merkez ilçe Başkanı İlyas Şahin yeniden başkan seçildi. Kongreye CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan da katıldı.

'DİKTATORYAL SİSTEM GELDİĞİ ZAMAN ÖNCE MUHALEFETİ SUSTURUYOR'

Kongre sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan CHP Milletvekili Bayraktutan son dönem muhalif medyaya el konulacağı yönündeki iddiaların sorulması üzerine, "Tabi bunu Fuat Avni'nin biliyorsunuz yapmış olduğu açıklama ve tweetlerden öğreniyoruz, aslında çok şaşırmıyoruz. Bir ülkede diktatoryal sistem geldiği zaman önce muhalefeti susturuyor, muhalefetler hoşuna gitmiyor, muhalefete baskı yapıyor. Gelinen noktada buna ilişkin, özelikle kendilerinin yanında olmayan, yalaka medyanın dışındaki, ne yazık ki muhalefeti susturmaya çalışıyorlar. Bizim için sürpriz değil, bütün ülkelerdeki diktatoryal sistemler böyle gelmiş. Önce basınla uğraşmışlar, basını susturmuşlar, halkın bilgi alma özgürlüğünü engellemişler, aydınlanma devrimini engellemek için yapmışlar. Bunu kabul etmiyoruz, böyle bir girişim olursa önümüzdeki günlerde bunu kaygı ile izleyeceğiz." dedi.

'AYLARDIR HAKLARINDA DAVA AÇILAMAYAN TUTSAK GAZETECİLER VAR'

Temel kuralın 'Basın özgürdür, sansür edilemez' olduğunu vurgulayan Bayraktutan, "Basın hürdür diyoruz ama gelinen noktada işinize gelmediği zamanda basını susturmaya çalışıyorsunuz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak gerek parlamento da, gerekse parlamento dışında yaptığımız muhalefette bu girişime izin vermeyeceğiz. Parlamentoda bizim üzerimize düşen bir parti olarak ne varsa ona şiddetle karşı çıkacağız. Bugün insanlar sadece basın faaliyetlerinden dolayı, basında yazdıkları için yazılarından dolayı tutsak oldular, cezaevlerinde bir anlamda tutsak tutulan insanlar var. Hala dava açılamayanlar var, aylardır dava açılamayan gazeteciler var, genel yayın yönetmenleri var. Bunları kabul etmek mümkün değil. Bunları şiddetle reddediyoruz. Diyoruz ki bu ülke özgürlük ve demokrasinin yoğun olduğu bir ülkedir. Özgürlüklerin yaşandığı bir ülkedir. Bunu sekteye uğratan her türlü siyasal girişime şiddetle karşı çıkacağız. Onların karşısında kale gibi duracağız." ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.