Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Baykal’ın Meclis Başkanlığı Tartışmaları Sürüyor (1)

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, Deniz Baykal’ın iddialarıyla ilgili "Kendilerine HDP desteklerse, desteklemezse gibi onun dışında konuşma yapmadığımız gibi, grubumuzu serbest bırakacağız’ gibi bir...

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2015 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2015 13:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, Deniz Baykal’ın iddialarıyla ilgili "Kendilerine HDP desteklerse, desteklemezse gibi onun dışında konuşma yapmadığımız gibi, grubumuzu serbest bırakacağız’ gibi bir ifade de kullanmadım” dedi.
MHP Grup Başkanvekili Halaçoğlu, TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek, Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın açıklamalarına cevap verdi.
Halaçoğlu, Baykal’ın kendisi ile ilgili olamayan sözler sarf ettiğini belirterek, “Levent Bey benden görüşme talep etti. Ben de ‘buyurun gelin’ dedim. Görüşmemiz ancak 5 dakikadır. Burada bir iki konu gündeme getirildi. O sırada Meclis Başkanlığı seçimleri vardı. Seçimlerin ikinci turu tamamlanmıştı, üçüncü tur yapılacaktı. Bu görüşmeler sırasında Genel Başkanımız bir açıklama yaptı. ’Üçüncü veya dördüncü turda Ekmeleddin İhsanhoğlu’nu destekleyeceğiz’ diye açıklama yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi Sayın Baykal’ın seçilemeyeceği düşüncesiyle telaşlanmıştı ve bu çerçevede benimle görüşme yapmak istediler. Şimdi, dördüncü tura Baykal kalınca, ‘Milliyetçi Hareket Partisi eli mahkumdur Baykal’a oy verecekler’ düşüncesi içine girmişlerdi. Ancak Sayın Genel Başkanımızın açıklaması üzerine telaşa kapıldılar. Bu görüşmede Devlet Bey bir de şunu ifade etti; ‘HDP Baykal’ı desteklediğini açıklarsa, biz CHP’ye oy vermeyiz’. Bunu biliyorsunuz Devlet Bey yalanladı. Nitekim bunu söylediğinde, ben de kendisine şunu söyledim; ‘HDP böyle bir açıklama yapacaksa, o da yapmasın’ dedim. Kendilerine HDP desteklerse, desteklemezse gibi onun dışında konuşma yapmadığımız gibi, grubumuzu serbest bırakacağız’ gibi bir ifade de kullanmadım. Ben ‘Bunları benimle görüşmek yerine, Devlet Bey’le görüşün. Sayın Kılıçdaroğlu, Devlet Bey’den randevu alsın, görüşsün’ dedim. Ne grubun serbest bırakılacağına dair görüşmemiz olmuştur ne bunun ötesine kendisine söylediğim. Kendilerine söylediğim, ‘Devlet Bey’le görüşün’ dedim. Sonuç olarak Sayın Baykal’ın üçüncü tura kalmasından sonra, Milliyetçi Hareket Partisi ne Baykal’ı ne de İsmet Yılmaz’ı desteklemedi” diye konuştu.
MHP’nin üzerine oyun oynandığını vurgulayan Halaçoğlu, “Bu oyun seçimin hemen sonrasında başladı ama bu oyunun başlangıcı Sayın Baykal’ın Cumhurbaşkanı ile görüşmesiyle başladı. Sayın Baykal hangi sebeple Cumhurbaşkanıyla görüştü? Taammüllerin aksine hiçbir yasada olmamasına rağmen, böyle bir konuşmayı hangi sebeple ve ne konuda yaptı? Herhalde Sayı Baykal en yaşlı üye olarak Meclisi nasıl yöneteceğini Sayın Erdoğan’dan öğrenecek değildi. Yani tüzük vardır, normal durumda Meclisi nasıl yöneteceğini bilir. Sayın Livaneli’nin de açıkladığı tarzda sadece iki partiye yönelik bir operasyon mu yapılıyordu? Bunların açıklaması tam olarak yapılmadı” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.