Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Baykal'ı bile geride bırakan isim 'halkın doktoru' olarak tanınıyor

CHP'nin Antalya'da da yaptığı ön seçimde Deniz Baykal'ı bile geride bırakıp listenin ilk sırasında yer alan Niyazi Nefi Kara bir tıp doktoru. Beyin ve sinir cerrahı olan Kara, görev yaptığı sağlık kuruluşlarında hastalarıyla kurduğu...

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2015 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2015 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Baykal'ı bile geride bırakan isim 'halkın doktoru' olarak tanınıyor
CHP'nin Antalya'da da yaptığı ön seçimde Deniz Baykal'ı bile geride bırakıp listenin ilk sırasında yer alan Niyazi Nefi Kara bir tıp doktoru. Beyin ve sinir cerrahı olan Kara, görev yaptığı sağlık kuruluşlarında hastalarıyla kurduğu yakın ve sıcak ilişkiyle tanınıyor ve 'halkın doktoru' olarak anılıyor. Kara, sadece kendi hastalarıyla değil diğer branşlarda tedavi gören insanlara da yardımcısı olmasıyla biliniyor. Kaya, Gezi olaylarında gözünden yaralanan gençlerden birinin tedavisini üstlenmişti.

2007 ve 2011 genel seçimleri için de CHP'den aday adayı olan ancak şans bulamayan Kara, üçüncü denemesinde milletvekilliğine uzanacak. 46 yaşındaki doktor Kara, CHP üyelerinden 9 bin 905'inin oyunun alarak 14 kişilik milletvekili listesinde birinci sırada yer aldı. En yakın rakibi Baykal'a bile bin 390 oy fark attı. Aslen Manavgatlı olan Niyazi Nefi Kara, yıllarca kamu ve özel sektöre ait sağlık kurumlarında görev yaptı. Son olarak Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışırken milletvekilliği için görevinden istifa etti. Evli ve iki çocuk babası olan Kara, çeşitli sivil toplum örgütleri ve sendikalarda üye olmanın yanı sıra yöneticilik de yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.