Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Baygınlık Geçiren Kadın Muhabire Bakan Ramazanoğlu İlk Müdahaleyi Yaptı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, Erzurum’da katıldığı Aile ve Sosyal Hizmetler Hizmet İçi Eğitim Seminerinde mülki amirlere şöyle talimat verdi: “Özellikle çocuk evlerinin güvenliği ve bu evlerdeki çocuklarımızın...

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2016 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2016 13:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, Erzurum’da katıldığı Aile ve Sosyal Hizmetler Hizmet İçi Eğitim Seminerinde mülki amirlere şöyle talimat verdi: “Özellikle çocuk evlerinin güvenliği ve bu evlerdeki çocuklarımızın her türlü istismara karşı korunması için siz mülki amirlerimizden özel hassasiyet istiyorum. Siz rutin kontrollerin dışında çat kapı gidin habersiz bakın bakalım o evlerde neler oluyor.”
Bakan Ramazanoğlu, program sırasında baygınlık geçirerek yere yığılan bir muhabire ilk müdahalede bulunarak sağlık görevlileri gelinceye kadar başından ayrılmadı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu, devlet korumasında barınan çocuklara yaklaşık 1 ay önce verdiği sözü yerine getirmek üzere bugün Erzurum’a geldi. Ramazanoğlu’nu, Erzurum havalimanında Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve mülki amirler karşıladı. Palandöken dağında bulunan Polat Renaissance’de düzenlenen Aile ve Sosyal Hizmetler Hizmet İçi Eğitim Seminerine katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, burada Türkiye’nin birçok ilinden gelen vali yardımcıları, kaymakamlardan oluşan mülki amirlere seslendi.
Konuşmasına yaşanan terör olaylarını kınayarak başlayan Sema Ramazanoğlu, “Ülkemize, milletimize büyük bir aşk ve şevkle hizmet etmenin eşiğindeyiz. Halka hizmet bir gönül işidir, sevda işidir. Bunu yüreğinizde hissetmezseniz eğer, görevi alışılagelmiş rutin içinde değerlendirirseniz bu duygudan yoksun kalırsınız. Ben burada bulunan tüm arkadaşlarımızın aynı duygu ve düşünce içerisinde olduğuna yürekten inanıyorum. Her insan mesleğine idealist başlar, zaman içinde idealizm tecrübeyle yoğrularak verimli hizmete dönüşür. Görev yaptığınız süre içerisinde idealizmi korumalı ve geliştirmelisiniz. Bu tanımlamaları diğer birçok meslek için yapabiliriz. Ancak kaymakamlık mesleği öyle değildir. Her kaymakam arkadaşımız görev yaptığı süre içerisinde idealizmini korumalı ve geliştirmelidir” dedi.
Sosyal politikaların son yüzyılda gelişen insan ihtiyaçlarını karşılamada önemli bir araç olduğunu kaydeden Ramazanoğlu, şöyle konuştu:
“Hedef kitlemiz toplumun dezavantajlı kesimleri başta olmak üzere yine toplumun tamamını kapsamaktadır. Zira aile toplumun temelini oluşturmaktadır. Bu anlayışla insanımızın ihtiyaç duyduğu her alanda biz varız. Sosyal yardımlar, kadın, aile, çocuk, engelli ve yaşlılar, şehit yakınları ve gazilerimiz öncelikli olarak görev alanımız içerisinde yer almaktadır. Daha önce 1,3 milyar TL olan bütçemiz bugün 25 milyar TL civarına yükselmiştir. Korumamız altında bulunan 14 bin çocuğumuza eğitim, sağlık, barınma ve iaşe olmak üzere her türlü imkânı sağlıyoruz. Şimdi onları kültür ve sanatla buluşturuyor geleceğe hazırlıyoruz."
Yurt modelinden ev modeline geçtiklerini anlatan Ramazanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sevgi ve çocuk evleri modeliyle çocuk hizmetlerinde yeni bir dönemi başlattık. Benzer uygulamaları engelli ve yaşlı hizmetlerinde de uygulamaya başladık. Umut ve yaşam evleriyle hizmet kalitesini üst seviyeye taşıdık. Aileye yönelik politikalarımızla çalışmalara hız verdik. Evlilik öncesi eğitimler, Aile eğitim programları ile sağlıklı aile yapıları kuruyor boşanma oranını azaltmak için çalışma yürütüyoruz."
Güçlü bir aile yapısına sahip olabilmek için bireyin güçlü ve donanımlı olması gerektiğini anlatan Ramazanoğlu, şunları söyledi:
"Böylece güçlü aile güçlü toplum yapısına kavuşabiliriz. Yönetimde eşitlik ve adalet ilkesi, güç ve onur ne kadar anlamlı ise eğitimde de yüksek ahlak ve fazilet anlayışı o kadar anlamlıdır. Yeni nesil aklın, bilimin ışığında milli ve manevi değerleriyle bir ve bütün olarak milletimize yol göstermeye devam edecektir. Gerek devlet ve gerek şirket yönetimlerinde öz değerler, ortak kültür kaynaşmanın, birlik ve beraberliğin, mutlak başarının anahtarıdır. Bilimin, fennin ışığında milli ve manevi değerlerimizi koruyarak Akif’in ifadesiyle Asım’ın neslini yetiştirmeye devam etmek zorundayız. Bölgemizde yaşanan terör olaylarının temelinde kaybedilen kültürel değerlerin, zayıflayan inanç birliğinin etkisi büyüktür. O nedenle büyük bir tevazu ile sokakta, okulda, sağlık ocaklarında, spor alanlarında gençlerimizle, insanlarımızla gönül gönüle kutlu bir ideal için bir ve beraber olmaya devam edeceğiz.”
“ÇOCUK EVLERİNE RUTİN KONTROLLER DIŞINDA ÇAT KAPI GİDİN HABERSİZ BAKIN BAKALIM O EVLERDE NELER OLUYOR”
Çocuk evlerine dikkat çeken Bakan Ramazanoğlu, mülki amirlere talimat vererek, “Özellikle çocuk evlerinin güvenliği ve bu evlerdeki çocuklarımızın her türlü istismara karşı korunması için siz mülki amirlerimizden özel hassasiyet istiyorum. Siz rutin kontroller dışında çat kapı gidin habersiz bakın bakalım o evlerde neler oluyor. Çocuklarla yanınızda bir psikolog bulundurarak tek tek görüşün. Bu çok önemli” dedi.
Bakan Ramazanoğlu, konuşmasının ardından programa katılan mülki amirlere sertifika verdi.
“BAYGINLIK GEÇİREN KADIN MUHABİRE BAKAN RAMAZANOĞLU İLK MÜDAHALEYİ YAPTI”
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu’nun mülki amirlere sertifika vermesi sırasında haberi takip eden Muhabir Hümeyra Pardeli, bir anda baygınlık geçirerek yere yığıldı. Muhabirin bayıldığını gören Bakan Ramazanoğlu, etrafını saran kalabalığın açılmasını sağlayarak ilk müdahalede bulundu. Muhabirin ellerini ve yüzünü ovuşturarak, dilini ısırmaması için müdahalede bulunan Ramazanoğlu, sağlık ekipleri gelinceye kadar Hümeyra Pardeli’nin başucundan ayrılmadı. Kısa sürede sağlık ekiplerinin gelmesiyle birlikte bayılan muhabir ambulansa götürülerek tedavi edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.