Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Baybatur: “Birçok Terörist Yakalanmış Ve Eylemler Engellenmiştir”

AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Ankara’daki terör saldırısıyla ilgili olarak, “Devletimiz kesinlikle zaaf içerisinde değildir. Terör eylemlerini artırmak ve çok daha fazla eylem yapmak üzere olan birçok terörist yakalanmış ve...

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2016 18:03
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2016 18:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Ankara’daki terör saldırısıyla ilgili olarak, “Devletimiz kesinlikle zaaf içerisinde değildir. Terör eylemlerini artırmak ve çok daha fazla eylem yapmak üzere olan birçok terörist yakalanmış ve eylemler engellenmiştir” dedi.
AK Parti Manisa Milletvekili ve Milli Savunma, Güvenlik ve İstihbarat Komisyonları Üyesi Murat Baybatur, Ankara Kızılay’da meydana gelen patlama ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin birlik beraberliğine, geleceğine dair şer odaklarının birlik olduklarını belirten Baybatur, “Bu menfur saldırı bütün Türkiye’ye yapılmıştır ve huzurumuzu, birliğimizi, demokrasimizi hedef almaktadır. Bu eylemi gerçekleştirenlerin kimlerle ne bağlantısı olduğu ortaya çıkıyor ve çıkmaya devam edecektir. Bu hunharca saldırı neticesinde vatandaşlarımız vefat etmiştir şehit olmuşlardır. Vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, ailelerine de sabırlar diliyorum” dedi.
Farklı noktalarda ve şehirlerde eylem yapma girişimlerinde bulunulduğunu kaydeden Baybatur, “Devletimiz ve emniyet güçlerimiz bu girişimlerin çoğunu engelliyor engellemek için mücadele diyor. Tabii ki bunu yani terör olaylarını sıfıra indirmek dünyanın hiçbir ülkesinde başarılamamıştır. Amerika’da, Paris’te de benzer saldırıları gördük. Bu olayların failleri içeriden ve dışarıdan taşeronları destekçileri üzerinde de çalışma yapılıyor üzerine gidiliyor ve daha da şiddetle üzerlerine gideceğiz. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi halkımıza vatandaşlarımıza bu olayları reva görenlere karşı son gücümüzle meşru müdafaa hakkımızı kullanacağız. İçeride ve dışarıda ülkemin birliğine ve bütünlüğüne kasteden ne kadar unsur varsa, ister PKK, ister DAEŞ olsun, ister YPG ister PYD hiç fark etmez. Bu ve buna benzer tarihimizde birçok badire atlattık acılar yaşadık, saldırı gördük. Ancak bu olaylar bizi millet olarak gevşeme ve korkuyu değil daha çok kenetlenmemizi, cesaretlenmemizi ve mukavemetimizi artırmaktadır” diye konuştu.
“DEVLETİMİZ KESİNLİKLE ZAAF İÇERİSİNDE DEĞİLDİR”
Son dönemlerde teröre karşı ciddi bir mücadele verildiğini aktaran Baybatur, “Devletimiz kesinlikle zaaf içerisinde değildir. Terör eylemlerini artırmak ve çok daha fazla eylem yapmak üzere olan birçok terörist yakalanmış ve eylemler engellenmiştir. Bu eylemler Amerika, İspanya, İngiltere ve Fransa gibi ülkelerde de yaşanmış ve yaşanmaktadır. Bu eylemler keşke hiç olmasa. Ülkemizde terör üzerine ciddi bir mücadele ve çaba gösterilmektedir. Tüm bu mücadeleye rağmen arada yaşanan bu tarz olaylar birileri devletimizin bir zaafı varmış gibi göstermeye çalışıyorlar. Bu da teröre hizmet etmektedir. Şu an Güneydoğu’da ve birçok bölgede başarılı operasyonlar yapılmakta, terör örgütünün şah damarı kesilmiş, kesilmektedir. Ancak bu tarz bir olaydan sonra bazı kişilerin devleti zayıf gösterme çabaları bu mücadeleye saygısızlıktır. Hiçbir gelişmiş ülkede yaşanan terör operasyonundan sonra devletin bazı birimleri ve idarecileri hakkında istifa istenmemiş bilakis o ülkelerde teröre karşı daha fazla bir kenetlenmeye sebep olmuştur” şeklinde konuştu.
“TERÖRE VE TERÖRİSTE DESTEK VERMEK HİÇBİR MİLLETVEKİLİNİN HADDİNE DEĞİLDİR”
Teröre yardım ve yataklık yapan kimseye seyirci kalmayacaklarını vurgulayan Baybatur, konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde terörü öven, teröre destek veren milletvekili olduğunu unutup teröre silah taşıyan, daha önceki terör olaylarında teröristlerin cenazelerinde propaganda yapan, araçlarında bomba taşıyarak teröriste lojistik destek sağlayan kim varsa milletvekilliği vazifesini yerine getirmeyen, teröre yardım ve yataklık yapan kim varsa seyirci kalmayacağız. Bu tarz olaylara karışmış kim varsa mecliste fezlekelerini kabul edip adalete sevk etme konusunda gerekeni yapacağız. Teröre ve teröriste destek vermek hiçbir milletvekilinin haddine değildir. 7 Haziran seçimlerinden sonra ‘AK Parti tek başına iktidar olmak için bomba patlatıyor’ diyenler, bugün AK Parti tek başına iktidarda iken yaşanan terör olaylarını farklı enstrümanlarla farklı şekillerde anlatıyorlar. Terörü ve teröristleri her dönemde farklı farklı konular altında üzerimize salmaya çalışıyorlar. Bundan önceki eylemlerinde askeri noktalara ve emniyet güçlerine saldıran teröristler artık gözü dönmüşçesine masum ve sivil vatandaşlarımıza doğrudan saldırmakta ve sivilleri hedef almaktadır. Bu hainlerin gelinen noktada çaresizliğini ve gözü dönmüşlüğünü göstermektedir. Bu yapılan son eylem vicdansızlıkta ve ihanette son noktadır."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.