Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başörtüsü yasağı Kıbrıs’ta hortladı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde faaliyet gösteren Hala Sultan İlahiyat Koleji’nde, başörtülü fotoğrafı bulunan öğrencilerin diplomaları, KKTC Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmadı.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2018 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2018 10:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde faaliyet gösteren Hala Sultan İlahiyat Koleji’nde, başörtülü fotoğrafı bulunan öğrencilerin diplomaları, KKTC Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmadı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde, hükümetin Toplumcu Demokrasi Partisi kanadında bulunan Milli Eğitim Bakanlığı skandal bir karara imza attı. Tüm izinleri bulunan ve 4 yıl boyunca başörtüsü ile okullarına giden kız öğrencilerin diplomaları bakanlık tarafından onaylanmadı.

Diplomaların onaylanmamasına KKTC Milli Eğitim Bakanlığı Hala Sultan İlahiyat Koleji’nden mezun olan kız öğrencilerin başörtülü fotoğrafları olması gerekçe gösterildi. Yaşanan bu skandal gelişmeye, KKTC Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş akşam saatlerinde sosyal medyadan isyan etti.

Denktaş, sosyal medya sitesi Facebook’ta, "Hala Sultan İlahiyat Koleji üzerinden sürekli bir siyasi gerginlik oluşturulmak isteniyor. Özgürlük diyoruz, eşitlik diyoruz, insan hakları diyoruz. Mangalda kül bırakmıyoruz. Bu çocuklarımız kendi tercihleriyle, kendi inançlarına ve yaşam biçimlerine uygun bir okulda kendi seçtikleri kıyafetlerle dört yıldır derslerine girip çıkıyorlar. Sınavlarını geçerek bir ileri sınıfa geçiyor ve nihayet mezuniyet yıllarına ulaşıyor. Her genç gibi diploma törenlerine heyecanla hazırlanıyorlar. Aniden kendilerine deniyor ki kıyafetini değiş, başını aç, öyle fotoğraf çek aksi takdirde diplomanı alamazsın. Özgürlük, insan hakları, eşitlik yerle yeksan. Hükümet ortaklarından üçü bu olaya özgürlükler açısından bakıyor. Diğeri ise krizi büyütüyor. Sonuç olarak çocuklar üzgün, aileler kızgın. Son bir gayretle aradığım telefon cevapsız. Çocuklara ne demek lazım bilmiyorum. Siz evde kalın çocuklar diploma törenine dört yıldır giydiğiniz kıyafetlerden başka kıyafetler gönderin mi diyelim? Diplomalar o kıyafetlere verilsin. Eğitim bakanlığımızın tavrı maalesef böyle ve biz insan hakları ve özgürlükler adına bu tavır dolayısıyla ciddi üzüntü duyuyoruz. Umarım bu akşamki diploma töreninde hükümetimiz adına böyle bir ayıp yaşamayız. Bu sorunun çözülmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Biz bu topraklarda insanların inançları sebebiyle mağdur edilmesine müsaade edemeyiz" ifadelerini kaydetti.

Her dönemde inanç ve insan haklarından bahseden TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit’in skandalları bununla da sınırlı kalmamıştı. Meclis kürsüsünden KKTC’de "imamın ordularına izin vermeyeceğiz" diyen Özyiğit, daha sonra gelen tepkiler üzerine çark ederek "Ben FETÖ’yü kast etmiştim" ifadelerini kullanmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.