Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkanvekili Aydın’dan İsrail ve Rusya açıklaması

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Türkiye’nin İsrail ve Rusya ile gerçekleştirdiği stratejinin ülke menfaatleri için olduğunu vurguladı.Özellikle İsrail ile yapılan anlaşmanın bazı kesimler tarafından farklı yönlere çekilmek istendiğinin...

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2016 19:12
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2016 19:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Türkiye’nin İsrail ve Rusya ile gerçekleştirdiği stratejinin ülke menfaatleri için olduğunu vurguladı.
Özellikle İsrail ile yapılan anlaşmanın bazı kesimler tarafından farklı yönlere çekilmek istendiğinin altını çizen Ahmet Aydın, Türkiye’nin dış politikada gerçekleştirdiği hamlelerin alkışlanması gerektiği vurguladı.
Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan ve yönetim kurulu üyelerini, milletvekilleri Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Dimez, Merkez İlçe Başkanı Hanifi Erdem ve partililerle birlikte ziyaret eden Ahmet Aydın, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
“İsrail şartlarımızı yerine getirdi”
TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, gerçekleştirdiği ziyarette gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Ahmet Aydın, Türkiye’nin Rusya ve İsrail ile ilgili ilişkilerinde son dönemlerde yaşanan gelişmeler ile ilgili olarak, “İsrail ile ilgili olarak baştan beri ile sürdüğümüz 3 temel şart vardı. İsrail özür dileyecek dedik, özür diledi. Tazminat ödeyecek dedik, 20 milyon dolar tazminat ödedi. Gazze’deki ablukayla ilgili şartımız vardı bakın bayram yardımını Türkiye götürüyor. Gemiler yola çıktı. Bu gemiler Gazze’ye, yardım götürecek. Orada hastaneler, organize sanayiler yapılacak. İnsanı ve vicdanı ne gerekiyorsa yapılacak” dedi.
Bazı çevrelerin Türkiye’nin dış politikasına yönelik farklı değerlendirmelerde bulunduğunu dile getiren Aydın, “Bazı çevrelerde nedense İsrail’in Türkiye’den özür dilemesinden hazmedemiyor. Farklı bir algı operasyonuyla Türkiye’nin başarısını tersine döndürmek istiyorlar. İstenilen tüm şartlar yerine getirilmişse bu Türkiye’nin gücüdür. Bu milletin bu ülkenin gücüdür. Dış politikamız alkışlanması gerekirken, farklı algılar oluşturulmaya çalışılıyor. Ancak bu millet buna inanmaz.
İsrail ile olan ilişkilerde de Rusya ile olan ilişkilerde de hem ülkemizin menfaatleri, milletimizin geleceği, değerlerimiz, inançlarımızla ele aldığımızda doğru olan yol ve yöntemdir. Biz doğru olanı yapmaya çalışacağız. Bundan sonrada ki süreçte dostlarımızı arttırmanın gayretinde olacağız” şeklinde konuştu.
STK’lara yardımların devam edeceğini ifade eden Aydın, “STK’lara yardım yapma ve yardım toplama noktasında yardım ettik, bundan sonrada etmeye devam edeceğiz. Ama hiçbir STK devletin politikalarına yön vermeye kalkmamalı. Devletin politikaları bir temayülün gereğidir. Devletin dış politikaları o milletin geleceğini ilgilendiren politikalardır. İnsanlık ve vicdanı boyutuyla Cumhurbaşkanımızın ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini kimse sınamaya kalkmasın. Bugün bütün bu ümmetin umudu Türkiye’dir. Türkiye güçlü olduğu müddetçe tüm mağdurlara ve mazlumlara bakacaktır. Filistin davasını kendi öz davası gibi gören bir Cumhurbaşkanımız var. Yardıma Türkiye’nin verdiği destek ortadadır. Ülkeler arası diyalogların normale dönmesini farklı yorumlamak, devletin dış politikasına duygusal yönden girmek doğru değildir. Yapılan Türkiye’nin ve Filistin’in menfaatlerine uygundur” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.