Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Gürkan: “Kasıt bulurlarsa kendimizi asarız”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan İçişleri Bakanlığı’nın CHP’li belediyelere iş ve işlemlerin incelenmesi için müfettiş göndermesi ile ilgili, “Kasıt bulurlarsa hiç işleme gerek yok biz kendimizi asarız zaten” dedi.Başkan Gürkan...

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2017 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2017 17:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan Gürkan: “Kasıt bulurlarsa kendimizi asarız”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan İçişleri Bakanlığı’nın CHP’li belediyelere iş ve işlemlerin incelenmesi için müfettiş göndermesi ile ilgili, “Kasıt bulurlarsa hiç işleme gerek yok biz kendimizi asarız zaten” dedi.

Başkan Gürkan bir kuyumcunun açılışı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin CHP’li belediyelerin müfettişler tarafından incelenmesi yönündeki sorusuna, “Bugün iki müfettiş geliyor bize de. Bunu bir şikayet anlamında söylemiyorum. Zaman zaman rutin geliyorlar. Zaman zaman şikayet üzerine geliyorlar. Anlımız ak başımız dik. Gelsinler baksınlar” dedi.

CHP’li bazı belediyelerin müfettişler tarafından incelenmesi konusunda son olarak Başkan Gürkan, şu ifadelere yer verdi: “Bizim o anlamda sıkıntımız yok. Zaten geliyorlar. Bugün iki müfettiş geliyor bize de. Bunu bir şikayet anlamında söylemiyorum. Zaman zaman rutin geliyorlar. Zaman zaman şikayet üzerine geliyorlar. Anlımız ak başımız dik. Gelsinler baksınlar. Ben daha önce gelen müfettişlere de onu söyledim. Hatamız olabilir. İş yapıyoruz, binlerce. Kasıt bulurlarsa hiç işleme gerek yok biz kendimizi asarız zaten. Kimsenin bir işlem yapmasına gerek yok ama yapılan doğru değil yani. Çünkü beraat kararları var, takipsizlik kararları var. Yasalar karşısında suçlu olan herkes suçu ne olursa olsun cezasını çekmeli. Herkes için geçerli. Ama masumiyet karinesi ihlal etmeden yapılmalı. Masumiyet karinesi nedir? Kimsenin suçu sabit olmadan, suçu kesinleşmeden suçsuzdur. Hani seçimle gelen seçimle giderdi. Öyle değil mi? Ortada bir mahkümiyet yok. Verilmiş bir karar yok. Tam aksine başkanın lehine kararlar var. Bunlar varken bu anlayış doğru değil. Demokrasi açısından doğru değil”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.