Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Genç: Yasalara uygun imar yaptık ama mamur bir şehir olamadık

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, daha güzel ve yaşanabilir bir şehrin ‘imarı ile mamur bir şehir’ demek olduğunu belirterek, “Yasalara uygun imar yaptık ama mamur bir şehir olamadık.” özeleştirisinde bulundu. Başkan...

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2014 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2014 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan Genç: Yasalara uygun imar yaptık ama mamur bir şehir olamadık
Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, daha güzel ve yaşanabilir bir şehrin ‘imarı ile mamur bir şehir’ demek olduğunu belirterek, “Yasalara uygun imar yaptık ama mamur bir şehir olamadık.” özeleştirisinde bulundu.

Başkan Genç, bir lokantada düzenlediği basın toplantısında, 6 aylık çalışmaları ve geleceğe dönük planlarıyla ilgili basın mensuplarıyla sohbet etti. Katılımcı belediyecilik anlayışı ile yola çıktıklarını anlatan Genç, tüm fikirleri saygıdeğer kabul edip idarelerine yansıtmak istediklerinin altını çizdi. Henüz arzuladıkları anlamda idari yapılanmalarını tamamlamadıklarını ifade eden Genç, mutad belediye hizmetlerinin yanı sıra şehrin tarihi, kültür ve sanatını öne çıkartacak projeleri hayata geçirmeyi planladıklarını kaydetti.

Daha güzel ve yaşanabilir bir şehir imar etme gayreti içerisinde olacaklarını söyleyen Genç, “Daha güzel ve yaşanabilir şehir, imarı ile mamur bir şehir demektir. Bu şehirde yasalara uygun imar yaptık ama mamur bir şehir yapamadık. Yeşiliyle meşhur olan bir şehirde özellikle merkezde ciddi manada bir yeşil problemi yaşıyoruz. Daha dengeli, imarı daha düzenli bir şehir planlamak istiyoruz.” dedi.

Kendi yetkilerinde olmasa da Maraş Caddesi’nin trafiğe kapatılmasından yana olduğunu tekrarlayan Belediye Başkanı Genç, bunun da tüm paydaşlar ile konuşarak hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Genç, turizmin önplana çıkartıldığı bir şehirde adeta bir trafik keşmekeşinin yaşandığı Maraş Caddesi'nin ‘Trabzon’un en güzel caddesi’ diye turistlere gösterilemeyeceğine dikkat çekti.

Şehirdeki hava kirliliğinin önlenmesi için doğalgaz kullanımının da artırılması gerektiğine işaret eden Genç, şehrin her yerine gaz ulaşımında bir gecikme yaşandığını, verilen yerlerde ise kullanım oranının yüzde 35’lerde kaldığını belirtti. Genç, binasına doğalgaz gelip de kullanmayanlara Çevre Kurulu kararı ile yaptırım uygulamaya hazırlandıklarını açıkladı.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.