Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Erdoğan: “Kargoda tütün taşınmasıyla ilgili sorun giderildi”

AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Erdoğan, tütünlerin kargoda taşınmasıyla ilgili yaşanan sorunun giderildiğini söyledi.Parti binasında basın açıklaması yapan AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Erdoğan, tütün ile ilgili olumlu...

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2017 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2017 14:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan Erdoğan: “Kargoda tütün taşınmasıyla ilgili sorun giderildi”

AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Erdoğan, tütünlerin kargoda taşınmasıyla ilgili yaşanan sorunun giderildiğini söyledi.

Parti binasında basın açıklaması yapan AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Erdoğan, tütün ile ilgili olumlu gelişmeler yaşandığına dikkat çekti.

AK Parti iktidarından önce tütünün yasaklandığına dikkat çeken Mehmet Erdoğan, “Üreticilerin gecen dönem 50 kiloya kadar kendi içeceği tütünü nakletmesi, taşıması ve bulundurmasıyla ilgili yasal bir çerçeve bulunmuştu. İdari para cezalarında da belli bir kademe getirilmişti. O günkü şartlarda tütün üreticileri ve muhtarlarımız bundan memnuniyetlerini ifade etmişlerdi. Ama bugün geldiğimiz süreçte bir problemle karşı karşıyayız. Yine bu problemi çözecek olan AK Parti’dir.Tütün Platformu ve muhtarlarımız bize durumu iletti. Kanun geçti ve 1 Temmuz 2018 itibariyle kanun yürürlüğe girecek. Kooperatif kurulması, kooperatiflerde ki makineler ile ilgili yönetmelik hazırlanacak.

Tütün üreticilerinin karşılaştığı en önemli sorun kargoların tütünü almamasıydı. Bunun ilgili olarak milletvekillerimiz, Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın bizzat, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonuç verdi. Şuanda Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğünün, kargo taşımacılığı ile kargocuların derneğine ve M2 türü yetki belgesine sahip olan yerlere ilettikleri bir talimat var. Sarmalık kıyılmış tütünlerin yeni düzenleme yapılıcıya 50 kiloyu aşmadan, tütün taşımacılığı yapabilecekler. Kargo ile karşılaşılan problemlerin önüne geçmek için çalışma yapıldı. Kargo ile ilgili yeni düzenleme yapılıncaya kadar eski sistem devam edecek” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.