Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Çerçi öğrenciler ile buluştu

Avrupa Birliği Yerel Demokrasi Haftası programları kapsamında lise öğrencileriyle buluşan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, soruları yanıtladı. Gençlere öğütler veren Başkan Çerçi, “Özgüvenli, idealist vatanperver gençlerin...

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2017 17:31
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2017 17:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan Çerçi öğrenciler ile buluştu

Avrupa Birliği Yerel Demokrasi Haftası programları kapsamında lise öğrencileriyle buluşan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, soruları yanıtladı. Gençlere öğütler veren Başkan Çerçi, “Özgüvenli, idealist vatanperver gençlerin yetişmesini sağlamamız gerekiyor.” dedi.

Avrupa Birliği Yerel Demokrasi Haftası programları kapsamında Yunusemre Belediyesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ), İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bağımlılıkla Mücadele Derneği’nin katkılarıyla etkinlik gerçekleştirildi. İki gün süren etkinlikler kapsamında ilk gün Bağımlılıkla Mücadele Derneği Gençleri Demokrasi Şarkıları söyledi. Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi “15 Temmuz Demokrasi Albümü” standı açarken, Çağatay Uluçay Ortaokulu’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü sergisini beğeniye sundu. Ayrıca MCBÜ Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezi’nde Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necmettin Okumuş, MCBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Siyaset ve Sosyal Bilimler Ana Bilim Dalı Üyesi Doç. Dr. Rasim Akpınar tarafından ’Gelişen yerel demokrasi için vatandaşların katılımı istişare ve kararlılığı’ konulu panel gerçekleştirildi.

Etkinliklerin ikinci günü kapsamında Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Manisa Kültür Sitesi Lale Salonu’nda ilçede bulunan lise öğrencileri buluştu. Öğrenciler ile Demokrasi konulu söyleşi gerçekleştiren Başkan Çerçi, öğrencilerin sorularını yanıtladı. Öğrencilere “Belediye Başkanı olmak ister misiniz? İyi bir belediye başkanı olmak için ne yapmak lazım?” gibi sorular soran Başkan Çerçi, öğrencilere Yerel yönetimler ile ilgili bilgi verdi. Özgüvenli ve idealist vatanperver gençlerin yetişmesini istediklerini vurgulayan Başkan Çerçi, “Birbirimizi anlamamız açısından gençleri anlamak için onlar ile toplantı gerçekleştirdik. Özgüvenli ve idealist vatanperver gençlerin yetişmesini istiyoruz. Çevresine ülkesine ve milletine faydalı birer insan olmalarını sağlamak ve iyi yetişmiş bireyler olmalarını sağlamamız gerekiyor. Bizlerin sizler ile ilgili hayalleri var. Ülkemizin geleceği olan siz gençlerimiz ile ilgili hayallerimiz var. Türkiye’nin bölgesinde güçlü bir devlet olmasını sağlamak ve gelecek medeniyetini kuracak kuşaklar olmasını sağlamak için çalışmamız gerekiyor. Ülke için yüreği çarpan alanında iyi yetişmiş bireyler olmanızı hayal ediyoruz. Bu medeniyet yürüyüşünde sizlerin iyi insan olmanızı sağlamak için bizlerde mücadele edeceğiz. İnşallah bunu sizler gerçekleştireceksiniz” dedi.

Yunusemre belediyesi olarak halk ile sık sık buluştuklarını belirten Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “Kentsel dönüşüm ve bir çok konuda vatandaşlarımız ile buluşuyoruz. Fikir Meclisi ile çeşitli meslek ve sosyal gruplar ile yapılması gerekenler ile ilgili istişarelerde bulunuyoruz. Belediye olarak yerel demokrasinin gereği olarak herkesin fikirlerine saygı duyuyor ve önemsiyoruz. Yerelde şehir bilinci şehrin haklarının korunması sosyal dayanışma ve şehrin huzurunun sağlanması esastır” diye konuştu.

Öğrencilere Yunus Emre ile ilgili şiir okuyan Başkan Çerçi, öğrencileri bu yıl 3. Gerçekleştirilecek olan Uluslararası Yunus Emre Günlerine davet etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.