Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Basın, Meclis dışındaki partilere de söz hakkı vermeli"

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal, yolsuzluklarla mücadele için basına çok büyük sorumluluklar düştüğünü söyledi. Medyanın, Meclis dışındaki partilere de yer vermesi gerektiğini belirten Aksakal, bunun...

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2014 18:51
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2014 18:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal, yolsuzluklarla mücadele için basına çok büyük sorumluluklar düştüğünü söyledi. Medyanın, Meclis dışındaki partilere de yer vermesi gerektiğini belirten Aksakal, bunun için medyanın özgür olması gerektiğini kaydetti.

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Dr. Hidayet Karaca ile Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın gözaltına alınmasını, özgür basını susturmaya yönelik bir girişim olarak gördüklerini Aksakal, basının susturulmasına yönelik her türlü girişimi yanlış bulduklarını ifade etti.

AKP iktidarında yolsuzluk, rüşvet ve hırsızlığın en üst noktaya ulaştığını belirten Aksakal, "17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda ülkenin bütün kaynaklarının nasıl çalındığını gördük. AKP, 17-25 Aralık'ın üstünü örtbas etmek için bütün devlet gücünü kullandı. 17-25 Aralık'ın yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun yıl dönümüne 3 gün kala 14 Aralık'ta özgür basının susturulması girişimi ülke gündemini değiştirmeye yönelik olabilir." diye konuştu.

Meclis dışında kalan partilere de basının yer vermesi gerektiğini belirten Aksakal, basın, toplumun her kesimine söz hakkı verirse, yolsuzluk ve rüşvete karşı mücadelenin daha güçlü olacağını kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.