Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakanlık binek taşıt satın alımları Meclis gündemine taşındı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplanması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi verdi. Tanrıkulu, Başbakan'ın 25...

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2015 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2015 13:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplanması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi verdi.

Tanrıkulu, Başbakan'ın 25 Eylül 2014 tarihinde kamuya "Eğer bir milletin üreten kesimi vergi ödeyen kesimi bazı imkanlara sahip değilse bürokrasi ya da devlet yönetenler bu imkanlara sahipse bu da sürdürülebilir ve ahlaki bir durum değil. O bakımdan devletin elindeki sosyal tesisler, lojmanlar, konutlar ve en önemlisi bina ve taşıtlarla ilgili kapsamlı bir envanter çalışması yapılması talimatı verdim. Son dönemde özellikle Bakanlıklarımızın ihtiyaçtan kaynaklanıyor devletin ihtiyacı, personel ihtiyacımız artmıştı, artırdık. Bunu öylesine planlamamız lazım ki personel ihtiyacından kaynaklanan artışın ülkenin ekonomik dengelerini sarsmaması, ayrıca personelin niteliksel katkısının göz önüne alınması lazım. Personel sisteminde de ciddi bir gözden geçirmeye ihtiyaç var. Bu bakanlıklarımızın son dönemde özellikle yöneldikleri kiralamadan kaynaklanan ek maliyetlerin giderilmesi yönünde ciddi bir tedbir düşünüyoruz. Taşıt kiralanmasından bina kiralanmasına kadar israfa dönük her türlü faaliyete bu anlamda denetim altına almayı, mümkün olduğu kadar kamu taşıtlarındaki sayısal artışın, kamu binalarındaki kiralanma bedellerindeki artışın ciddi şekilde aşağı çekilmesi, alın teriyle gelen vergi gelirlerin en doğru yerde kullanımının sağlanması için de iki ayaklı bir projeyi böylece hayata geçirmiş olacağız." açıklamasını yaptığını hatırlattı.

Bu bağlamda Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:

- 25 Eylül 2014 tarihinden 6 Mart 2015 tarihine kadar olan dönemde Başbakanlık ve bağlı kurum ve kuruluşların binek taşıt satın alımları ( Devlet Malzeme Ofisi üzerinden gerçekleşen satın alımlar dahil) için yaptıkları harcamaların toplam tutarları ne kadardır?

- 25 Eylül 2014 tarihinden 6 Mart 2015 tarihine kadar olan dönemde Başbakanlık ve bağlı kurum ve kuruluşların bünyelerinde kullanılmak üzere satın alınan ( Devlet Malzeme Ofisi üzerinden gerçekleşen satın alımlar dahil) binek taşıtların model ve markalarına göre dağılımı nedir?

- 25 Eylül 2014 tarihinden 6 Mart 2015 tarihine kadar olan dönemde Başbakanlık ve bağlı kurum ve kuruluşların binek taşıt kiralamaları için yaptıkları harcamaların toplam tutarları ne kadardır?

- 25 Eylül 2014 tarihinden 6 Mart 2015 tarihine kadar olan dönemde Başbakanlık ve bağlı kurum ve kuruluşların bünyelerinde kullanılmak üzere kiralanan binek taşıtların model ve markalarına göre dağılımı nedir?

- 25 Eylül 2014 tarihinden 6 Mart 2015 tarihine kadar olan dönemde Başbakanlık ve bağlı kurum ve kuruluşların istisnai kadrolara atanan personel sayıları nedir?
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.