Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan’dan Kılıçdaroğlu’na 100 bin TL’lik manevi tazminat davası

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendisine hakaret ettiği gerekçesi ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na 100 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı. Başbakan Erdoğan’ın avukatları Ali Özkaya, Muammer...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 22:18
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 22:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendisine hakaret ettiği gerekçesi ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na 100 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı.

Başbakan Erdoğan’ın avukatları Ali Özkaya, Muammer Cemaloğlu ve Burhanettin Sevencan tarafından Kılıçdaroğlu’na 29 Ekim’de Tandoğan Meydanı’nda düzenlenen Cumhuriyet Mitingi’nde söylediği “Dolmabahçe’de oturup Kadıköy’den gelen vapurlardaki kadınları dikizliyor” sözlerinden dolayı manevi tazminat davası açtı.

Yapılan başvuruda Kılıçdaroğlu’nun, Erdoğan’ın şahsi haklarına saldırı kastıyla, ağır hakaretler bulunulduğu belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun yaptığı konuşmaya da yer verilen şikâyet dilekçesinde davalının sözlerinin eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştığı öne sürüldü. Yapılan konuşmanın taraflı tarafsız tüm toplumun tepkisini çektiğini ve bu ifadelerin Erdoğan’ın kişilik haklarını ağır biçimde ihlal ettiği iddia edildi. Dilekçede ayrıca şu ifadelere yer verildi: "Özellikle davalının, müvekkilimizi 'dikizcilik yapmakla' (ahlaksızlıkla) itham etmesi, iftira ve hakaretin de ötesinde bir üslupsuzluk, seviyesizlik örneğidir. Bu argo ifadenin ne anlama geldiği ve halk arasındaki kullanım şekli açıklamaya gerek duyulmayacak şekilde ortadadır. Davalının bu ifadeyi halk arasında bilinen ve kullanılan argo anlamıyla kullandığı, konuşmasının devamında sarf ettiği 'bu nasıl ahlak anlayışıdır' şeklindeki cümleden de açıkça anlaşılmaktadır.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.