Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Yıldırım’dan Musul operasyonuna ilişkin açıklama

Başbakan Binali Yıldırım, "Musul’un, yapılacak DEAŞ operasyonu sonrası mezhepler arası çatışmanın yeni merkezi haline dönüştürüleceğinden kaygı duyuyoruz. Müttefiklerimizin Musul operasyonu kurgusu maalesef saydam değil, bu tehlikeyi...

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2016 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2016 13:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Binali Yıldırım, "Musul’un, yapılacak DEAŞ operasyonu sonrası mezhepler arası çatışmanın yeni merkezi haline dönüştürüleceğinden kaygı duyuyoruz. Müttefiklerimizin Musul operasyonu kurgusu maalesef saydam değil, bu tehlikeyi içeriyor" dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Suriye’de yaşanan gelişmelere işaret ederek, "Türkiye’yi Suriye sorununun çözümünde dikkate almamak tarihi bir hatadır. Bugünlerde Irak’ta, Musul’da, Telafer’de de bir hareketlilik gözüküyor. Musul’un, yapılacak DEAŞ operasyonu sonrası mezhepler arası çatışmanın yeni merkezi haline dönüştürüleceğinden kaygı duyuyoruz. Müttefiklerimizin Musul operasyonu kurgusu maalesef saydam değil, bu tehlikeyi içeriyor. Irak merkezi yönetimi pek çok konuda olduğu gibi Musul konusunda da farklı güçlerin etkisi altında ilerlemeye devam ediyor. Bu yol Irak için de Iraklılar için de bölge için de İslam kardeşliği için de pek hayırlı bir yol değildir. Musul’u Şii milislere teslim etmek, işin içine PYD, PKK terör örgütünü de eklemek bölgede yeni bir ateşin fitilini yakmak demektir. Biz, bu hususu çok önemsiyoruz. Buna izin vermemek için müttefiklerimizle sürekli temaslarımızı sürdürüyoruz. Telafer’de de durum farklı değil. Şii ve Sünni nüfusun yaşadığı bölge, bu yapısının bozulması orada da büyük bir felaketin başlaması anlamına geliyor. Yapılmaya çalışılan şey buradaki Türkmenleri birbiriyle çatışmaya süreklemek" ifadelerini kullandı.
Terörle mücadele konusuna değinen Yıldırım, Bölücü Terör Örgütü’nün alçakça eylemlerine devam ettiği, bölge halkının desteği ile bu projenin de çöktüğünü ifade etti.
Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz’da altın vuruşun denendiğini belirterek, "FETÖ büyük emeklerle ordu içine yerleştirdiği kadrolarını o gece darbe için harekete geçirdi. Milletimizin kahramanlığı, Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle bu ihanet girişiminin üstesinden gelmeyi başardık.Ülke savunmasında bölücü terörle mücadele ederken, 15 Temmuz demokrasi mücadelesinde hayatını kaybeden bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Türkiye 15 Temmuz darbe girişimi ile yıkılmayınca yine boş durmadılar eski eylemlere başvurdular, bel altı vuruşlarını devreye soktular, önce değerlendirme kuruluşlarını sahaya sürdüler. Hiçbir gerekçesi yokken objektif izahı yokken tamamen siyasi saiklerle zorlamayla gerekçelerle Türkiye’nin kredi notunu düşürdüler ancak bu not indirimlerini ne piyasa ne de uluslararası piyasa ciddiye almadı. Neden? Not düştükten sonra enflasyon düşmeye başladı. Şu anda enflasyon 7.28, öngörülenden daha düşük. Sahaya sundular. İhracat yüzde 8 arttı. Senin notun oysa bizim notumuz da bu. Üç beş tane değerlendirme kuruluşu bize not veremez bize notu millet verir. Biz, notu milletten alırız, hesabı da millete veririz" diye konuştu.
Muharrem ayına girildiğini ve Muharrem ayının önemli olduğunu belirten Yıldırım, "Bu aylar haram aylardır ama anlayana. Teröristlere değil. İnşallah, bu ay anlaşmazlıkların, çatışmaların, sona erdiği bir ay olur, Suriye’de Irak’ta gözü yaşlı insanların kurtuluşuna vesile olur diye niyaz ediyorum" şeklinde konuştu.
AK Parti’nin 21-23 Ekim tarihleri arasında Afyon’da kampa gireceğini hatırlatan Yıldırım, "Partimizin Afyon’da istişare toplantısı yapılacak. Hep beraber orada olacağız, memleket meselelerini, partimizin konularını değerlendirmiş olacağız" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.