Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Yıldırım’dan gençlere mektup

Başbakan Binali Yıldırım, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini ve referandumun önemini anlatmak için gençlere mektup gönderdi.Başbakan Binali Yıldırım, 16 Nisan halk oylamasını anlatmak ve gençliğin önemine vurgu yapmak için gençlere...

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2017 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2017 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Yıldırım’dan gençlere mektup

Başbakan Binali Yıldırım, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini ve referandumun önemini anlatmak için gençlere mektup gönderdi.

Başbakan Binali Yıldırım, 16 Nisan halk oylamasını anlatmak ve gençliğin önemine vurgu yapmak için gençlere mektup gönderdi. Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Başbakan Yıldırım’ın gençlere hitaben yazdığı mektubu kendi elleriyle sahiplerine teslim etti. Başbakan Yıldırım’ın gençlere selamı olduğunu ifade eden Yanılmaz, “Bu mektup Başbakanımızın gençliğe ve fikirlerinize verdiği değerin bir yansımasıdır. Lütfen çok iyi okuyup, çok iyi analiz edin" dedi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ülkeye kazandıracaklarını ve seçilme yaşının neden 18’e düşürüldüğünü anlatan mektup şöyle:

"Türkiye’yi siyasi, ekonomik ve sosyal alanlarda yüksek hedeflere ulaştıracak, ülkemizin gücüne güç katacak yeni bir sürecin başındayız. Anayasa değişikliği teklifi, 16 Nisan Pazar günü yapılacak olan halk oylamasında sizin oylarınıza sunulacak. Bu değişikliğin amacı kısaca şu şekilde özetlenebilir; cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile hükümeti ve cumhurbaşkanını doğrudan siz seçeceksiniz. Böylece ’Hükümet kuruldu mu, kurulmadı mı’ gibi endişeye mahal verecek bir durum olmayacak. Seçilen cumhurbaşkanı, kuracağı hükümet ile beş yıl kesintisiz ülkeyi yönetecek. Nihayetinde hizmetlerin ve seçim vaatlerinin gecikmesi söz konusu olmayacak. Bu sistem güçlü iktidar, sürekli istikrar ve güveni de beraberinde getirecek. Önce seçilme yaşını 30’dan 25’e düşürmüştük, şimdi de 18’e indiriyoruz. Çünkü doğru ve adil olan budur. Böylece 7 milyon genç kardeşimize siyasette aktif olarak yer alma imkanı doğuyor. Artık gençler ülke sorunlarına seyirci kalmayacak, bizzat sorumluluk üstlenecektir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi gençler olarak sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Bunun bilincindeyiz. Size güveniyoruz. Çünkü siz 15 Temmuz hain darbe girişiminde ülkemize, bayrağımıza sahip çıkmak için meydanlarda en öndeydiniz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefine, bu değişikliğe 16 Nisan’da diyeceğiniz ‘evet’ ile yeni bir heyecanla ve daha büyük sorumluluklarla sahip çıkmanızı istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle yapılacak halk oylamasının Türkiye’nin aydınlık yarınlarına vesile olmasını diliyor, sana ve ailene sevgilerimi sunuyorum."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.