Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Yıldırım’dan Gençlere Çağrı

Başbakan Binali Yıldırım, katıldığı karne dağıtım töreninde gençlere çağrıda bulunarak, “Geçlerimiz terör örgütünün telkinlerine itibar etmesin” dedi.Başbakan Binali Yıldırım, Beyoğlu Piri Reis Ortaokulu’nda düzenlenen karne...

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2016 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2016 13:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Binali Yıldırım, katıldığı karne dağıtım töreninde gençlere çağrıda bulunarak, “Geçlerimiz terör örgütünün telkinlerine itibar etmesin” dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, Beyoğlu Piri Reis Ortaokulu’nda düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı. Mezun olduğu okulda karne dağıtan Başbakan Binali Yıldırım’ı öğrenciler büyük bir coşkuyla karşıladı. Yoğun ilgiden dolayı izdiham yaşanınca Başbakan Yıldırım zor anlar yaşandı. Karne dağıtmak için bir sınıfa giren Başbakan Yıldırım’ı öğrenciler ayakta karşıladı. Binali Yıldırım’a burada Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul Valisi Vasip Şahin, AK Parti İl Başkanı Selim Temurci ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da eşlik etti. Binali Yıldırım, 6-G sınıfında öğrencilere tek tek karnelerini dağıttı. Binali Yıldırım, karne dağıtım töreninin ardından okul bahçesinde kendisini bekleyen basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Binali Yıldırım, basın mensuplarıyla el sıkışarak onlarla selamlaştı.
Binali Yıldırım, “Okuluma geldim. Sınıfıma gittim. sırama oturdum. 48 yıl önce yaşadığım o güzel günleri hatırladım. Anlatması zor bir duygu” dedi.
Bir basın mensubunun “Nasıl bir öğrenciydiniz? sorusuna soruya Binali Yıldırım, “Orayı karıştırma, fena değil diyebilirsin” diyerek espri yaptı.
“GENÇLERİMİZ, TERÖR ÖRGÜTÜNÜN TELKİNLERİNE İTİBAR ETMESİN”
Başbakan Yıldırım, “Öğrenciler öyle çok ilmi nutuklar sevmez. Onların dünyasında anlam ifade eden sözlere kulak asarlar. Onlara geleceğin, Türkiye’nin geleceğinin gençlere ait olduğunu, bunu bilmeleri gerektiğini söyledim. Ben onlar için bir örnek olabileceğimi ifade ettim. Ülkemizde o kadar güzel şeyler, o kadar paylaşılacak şeyler var ki birbirimizi üzmeye gerek yok. Ülkemizin geleceği çok parlak. Gençlerimiz, terör örgütünün telkinlerine itibar etmesin. Onlar bizim geleceğimiz. Onların geleceğini en iyi şekilde hazırlamak bizim görevimiz, boynumuzun borcu. Hükümet olarak, Milli Eğitim Bakanlığımız olarak. Gençlerimizin en güzel şekilde yetiştirilmesi için her türlü fedakarlık yapılacak, çünkü bunun telafisi yok. Öğrencilerimiz özgüvenini kazanırsa, modern çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve tecrübeyle donatılırsa Atatürk’ün bize işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine gençlerimizle emin adımlarla gitme fırsatını yakalamış oluruz. Öğrencilerimiz tatile gidiyorlar, çok da çalışkanlar. Hatta TEOG birincisi olan var. Öğrencileri mutlu ve gelecekten umutlu gördüm” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.