Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Yıldırım’dan Esnaf Ve Çiftçiye Müjde

Başbakan Binali Yıldırım, "Esnaf ve sanatkarlarımızın borçlarının gecikmiş faizlerini tamamen siliyoruz. Geri kalan borçlarını da yeniden yapılandırıyoruz. Çiftçilerimiz ürünlerini TMO’ya satmak isterlerse ürün bedellerinin tamamını bayramdan önce peşin alabileceklerdir. Bundan böyle ofisin ürün alımlarında üreticiden ton başına kestiği boşaltma ücretini kaldırmış bulunuyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2016 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2016 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Yıldırım’dan Esnaf Ve Çiftçiye Müjde
Başbakan Binali Yıldırım, "Esnaf ve sanatkarlarımızın borçlarının gecikmiş faizlerini tamamen siliyoruz. Geri kalan borçlarını da yeniden yapılandırıyoruz. Çiftçilerimiz ürünlerini TMO’ya satmak isterlerse ürün bedellerinin tamamını bayramdan önce peşin alabileceklerdir. Bundan böyle ofisin ürün alımlarında üreticiden ton başına kestiği boşaltma ücretini kaldırmış bulunuyoruz" dedi.

Başbakan Yıldırım, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. "İlaç bulamayan Gazzeli’nin de, sürgündekiHalepli’nin meselesi bizim meselemizdir" diyen Başbakan Yıldırım, insanlığın bütün sorunlarının çözüm yolunun adalet olduğunu söyledi.

"TÜRKİYE DEMOKRASİ VE HUKUK İLKESİNDEN TAVİZ VERMEDEN TERÖRLE MÜCADELESİNİ SÜRDÜREN NADİR ÜLKELERİN BAŞINDA GELİYOR"

Adaleti en temelinden sarsan şeyin, yaşam hakkına yönelik saldırı olduğunu dile getiren Başbakan Yıldırım, "En yakıcı taraf ise topyekün saldırı, yani terördür. Terörle mücadelede başarı için iyi ve kötü terörist ayrımı ortadan kalkmalıdır. Türkiye teröre karşı gösterilen çifte standartlı tutumları senelerdir herkesin yüzüne yüzüne söylüyor. Türkiye demokrasi ve hukuk ilkesinden taviz vermeden terörle mücadelesini sürdüren nadir ülkelerin başında geliyor. Uluslararası toplum, terörle mücadelede olduğu gibi göçmen krizinde de maalesef iyi bir imtihan veremedi. Suriye meselesi bunun en tipik örneğidir. Biz büyük bir kararlılıkla insani vazifelerimizi üstlenirken, dünya kamuoyu maalesef bu çabaları sadece seyretmekle yetiniyor. Hatta kimi tutumlarıyla sorunu daha da zorlaştırdılar. 3 milyona yakın Suriyeliye ev sahipliği yapan Türkiye, BM rakamlarına göre dünyada en fazla göçmen barındıran ülkedir. Bu yükün paylaşılması gerekir dedik. Çağrılarımızı yaptık ancak ne AB’den ne de ABD’den beklenen desteği alamadık. AB ve ABD bu yüke omuz vermek zorundadır. Ahlaki ve vicdani sorumluluk gereği bizim değerlerimize uygun olarak bugüne kadar bu 3 milyon kardeşlerimizin yaşam şartlarının iyileştirilmesi, eğitim ve sağlık hizmetlerinin sağlanması, barınma gibi birçok alanda 11 milyar 700 milyon dolar bir bütçe kullandık. Uluslararası toplumun katkısı ise 512 milyon dolardır. Bizim yaptığımızın sadece 20’de biri" açıklamalarında bulundu.
Türkiye’nin güvenli ve istikrarlı bir liman olmaya devam ettiğini sözlerine ekleyen Yıldırım, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 2001’de yakmış olduğu meşale ülkemiz üzerindeki sis bulutlarını dağıttı. Karanlığı aydınlığa dönüştürdü. 14 yılda ülkemize yaptıklarımız, AK Parti iktidarının mutlak başarısıdır. Allah’ın yardımı ve milletin desteği ile büyük işlere imza attık. Demokrasiden, hukuktan bir an bile ayrılmadık. Daha da ileri demokrasi ve hukuk devletine, gelişmiş, kalkınmış bir Türkiye için gerekli reformları yaptık" diye konuştu.

"ESNAFLARIMIZIN BORÇLARININ GECİKMİŞ FAİZLERİNİ TAMAMEN SİLİYORUZ"

Yeni düzenlemeleri de paylaşan Yıldırım, esnaf, sanatkar ve çiftçilere şu müjdeleri verdi:

"Esnaf ve sanatkarlarımızın borçlarının gecikmiş faizlerini tamamen siliyoruz. Geri kalan borçlarını da yeniden yapılandırıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Gümrük ve Ticaret Bakanlığımızın yapmış olduğu çalışma sonucu bu şekildeki 110 bin esnafımızın tamamını 400 milyon liralık yükten kurtarmış oluyoruz. Esnaflarımız borcun anaparasını ödeyecek ayrıca bu anapara da yeniden taksitlendirilecek."

Türkiye’nin önemli bir tarım ülkesi olduğuna dikkat çeken Başbakan Yıldırım, "Tarımsal gelişmede çiftçilerimiz için yeni açılımlar getiriyoruz. Türkiye’de tarımın stratejik bir sektör olduğunu paylaşmak istiyorum. Türkiye’nin geleceği tarımdadır. Tarım potansiyelimizi açığa çıkarmak ve Türkiye’nin kalkınmasında tarım ve hayvancılığın payını arttırmak ana hedeflerimizden birisi olacaktır. Ülke genelinde bugünlerde hububat hasatı devam ediyor. TMO, taahhütnameyle alımlarına başladı. 1.5 ay içerisinde 250 bin ton buğday alımını ofis gerçekleştirdi. Çiftçilerimiz ürünlerini TMO’ya satmak isterlerse ürün bedellerinin tamamını bayramdan önce peşin alabileceklerdir. Üreticilerimizin fiyatlardan memnun olması dolayısıyla TMO devreye girmiyor. Gerekirse girecektir. Fiyat üreticinin lehine ise fiyat açıklamanın bir anlamı yoktur. Hasadın yoğunluğuna bağlı olarak özellikle Trakya bölgesinde buğday fiyatları biraz düşüş eğiliminde. Bu nedenle TMO, müdahale fiyatını açıklama ihtiyacı duymuştur. 2016 yılı için Anadolu kırmızı sert ekmeklik buğdayın fiyatını ton başına 910 lira olarak belirlemiş bulunuyoruz. Bu fiyata kaliteye göre yüzde 7’ye kadar ilave prim uygulanacak. Bundan böyle ofisin ürün alımlarında üreticiden ton başına kestiği boşaltma ücretini kaldırmış bulunuyoruz. Biz çiftçimizin, üreticimizin her zaman yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Çiftçinin ürünü tarlada asla kalmayacak. Tarımda doğal afet kaçınılmaz bir gerçektir. Bu yıl da don, sel, dolu, kuraklık gibi afetlerden zarar gören çiftçilerimiz var. Zarar tespit çalışmaları devam ediyor. Başta, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olmak üzere diğer ilgili bakanlıklarımız teknik düzeyde çalışmalarını yapıyor" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.