Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Yıldırım’dan düşen askeri helikopterle ilgili açıklama

Başbakan Binali Yıldırım, Giresun’da düşen askeri helikopterle ilgili, “Şuanda kurtarma çalışmaları devam ediyor. Yaralılar var. Vefat olduğu yönünde haberler var. Gelişmeleri takip ediyoruz” dedi.Giresun’da, bölgedeki karakollara...

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2016 20:21
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2016 20:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Yıldırım’dan düşen askeri helikopterle ilgili açıklama
Başbakan Binali Yıldırım, Giresun’da düşen askeri helikopterle ilgili, “Şuanda kurtarma çalışmaları devam ediyor. Yaralılar var. Vefat olduğu yönünde haberler var. Gelişmeleri takip ediyoruz” dedi.
Giresun’da, bölgedeki karakollara bayramlaşmaya giden komutanların bulunduğu askeri helikopter, Tohumluk Yaylası’na düştü. Helikopterde Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru ve eşiyle ile birlikte bir albay, iki binbaşı olmak üzere 8’i asker 15 kişinin bulunduğu öğrenildi. Haberin geldiği sırada İzmir’de bulunan Başbakan Binali Yıldırım, kaza ile ilgili ilk açıklamayı yaptı. Yıldırım, şunları kaydetti:
"Jandarma bölge komutanı, Tohumlu bölgesindeki bir karakola bayram programına gidiyor. Yanında diğer arkadaşlar ve eşleri. Toplam 15 kişi. Giresun’a dönüş yolunda, tahmini 40 kilometre kala henüz nedeni bilinmeyen bir şekilde helikopter kaza kırıma uğruyor. Şuanda kurtarma çalışmaları devam ediyor. Yaralılar var. Vefat olduğu yönünde haberler var. Gelişmeleri takip ediyoruz. Kurtulanlar var yaralı. Kurtulamayanlar var. Arazide çok atık olduğu için erişimde sorun var. Civardaki köylüler ciddi katkı sağlıyorlar. Şehitlerimiz ve yaralılar var ama sayıyı vermek yanlış olur. İlk gelen bilgi görüşle ilgili problem olduğu yönünde. Kazanın sebebi etraflıca araştırılacak. Yararlılar hastaneye götürüldü. Gelen bilgiler çelişkili ancak 5 ya da daha fazla kişi hastaneye kaldırıldı. Terör saldırısı ihtimali gözükmüyor. Tamamen olumsuz hava şartları kaynaklı bir kaza kırım olduğu anlaşılıyor. Genelkurmay Başkanımız ve Genel Başkan Yardımcımız Nurettin Canikli ile görüştüm. Vali ve genel başkan yardımcımız olay yerindeler. Başımız sağ olsun."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.