Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Yıldırım: “Yolları Böldük Milleti Birleştirdik”

Başbakan Binali Yıldırım, “Yolları böldük milleti birleştirdik. Şunu herkes bilmelidir, yolları böleriz Türkiye’yi böldürtmeyiz. Ekmeğimizi böleriz milleti böldürtmeyiz” dedi.Başbakan Binali Yıldırım ve beraberindeki heyet Ağrı...

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2016 22:35
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2016 22:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Binali Yıldırım, “Yolları böldük milleti birleştirdik. Şunu herkes bilmelidir, yolları böleriz Türkiye’yi böldürtmeyiz. Ekmeğimizi böleriz milleti böldürtmeyiz” dedi.
Başbakan Binali Yıldırım ve beraberindeki heyet Ağrı Vali Lütfi Yiğenoğlu Stadyumu’nda gerçekleştirilen 18 tesisin toplu açılış töreni ve iftar programına katıldı. Programa Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Başkanı Ahmet Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Mehdi Eker, Yasin Aktay, AK Parti Kadın Kolları Başkanı ve Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam katıldı.
Toplu açılış töreninde Ağrı’nın kendisi için ilk göz ağrısı olduğunu ve dedelerinin Ağrı’nın Eleşkirt ilçesi Tahir beldesinde yaşadığını belirten Başbakan Yıldırım, “Türkiye’yi bölmeye çalışanlar, bizi birbirimize düşürmeye çalışanlar, bunlar yerli değil, bunlar başkalarının, üst akıllarının akıllarıyla hareket ediyorlar. Asla ve asla sizin geleceğinizi, sizin çocuklarınızın geleceğini bunlar düşünmüyor, bunlar efendileri ne derse onu yapıyorlar. Bunlar sadece ayrıştırmayı, öldürmeyi, insanların arasına ayrılık tohumları ekmeyi bilirler ama Allah’a şükür Ağrı, bu oyunlara gelmedi, elinin tersiyle terörün bu oyunlarını itti. İnadına ’kardeşlik’ dediniz, inadına ’birlik’ dediniz, inadına ’beraberlik’ dediniz. Siz terör örgütüne yüz vermediniz, hendeklere izin vermediniz, onlar ’Böleceğiz’ dedi, siz ’tek Türkiye’ dediniz. Onun için sizlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Devlet ile vatandaş arasındaki mesafeyi ortadan kaldırdıklarını ifade eden Yıldırım, “Türkiye’nin daha çok büyümesi, gelişmesi, adalete kavuşması, demokratikleşmesi için durmadan, duraksamadan çalışmaya devam ediyoruz. AK Parti hükümetleri döneminde kente 9 milyar lira yatırım yapıldı” dedi.
Ağrı’da derslik başına düşen öğrenci sayısının 27 olduğunu belirten Başbakan Yıldırım, “Ağrı’da son 14 yılda 4 bine yakın derslik yapıldı. Onun için Ağrı’da sınıfta 27 öğrenci var, onun için Ağrı TEOG’tan birinci çıkarıyor. İşte gururunuz Marya, Ağrı’nın gururu. Ağrı terörle değil başarıyla anılmalı” dedi.
Ağrı’da, Ahmed-i Hani’nin torunlarına yakışacak olan bir havalimanı açtıklarını söyleyen Başbakan Yıldırım, “Ahmed-i Hani Havalimanı’nın yılda 212 bin kişiye hizmet veriyor. Bu sayı 2002’de sadece 8 bin idi. Boşuna ’Hava yolu halkın yolu olacak’ demedik. Lafla peynir gemisi yürümez. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Biz söz verdik bu bölgeyi Ağrı, Kars, Ardahan ve Iğdır serhat illerimizi doğunun parlayan yıldızı yapacağız, burayı cazibe merkezi haline getireceğiz. Özellikle Ağrı’yı tarım ve hayvancılığın merkezi yapacağız, burada sözünü veriyorum. Biz yol yapıyoruz, bu teröristler yolları kazıyor, patlayıcı yerleştiriyor. Ama ne yaparsa yapsınlar, onların tehdidine benim hemşehrilerim boyun eğer mi? Ağrı boyun eğer mi? ‘Ağrı’ deyip geçme, Ağrı doğuda Türkiye’nin birliğinin, kardeşliğinin teminatıdır” dedi.
Bir vatandaşın “Ağrı’ya demiryolu istiyoruz Başbakanım” sözü üzerine Yıldırım, "Demiryolundan önceki işimiz Ağrı’nın havasını düzelteceğiz, doğalgaz getireceğiz. AK Parti hizmet demek, AK Parti proje demek, AK Parti demek gelecek aydınlıklar demek. AK Parti demek Türkiye’nin 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerlemek demektir" dedi.
Ağrı Vali Lütfi Yiğenoğlu stadyumunda yapımı tamamlanan 18 tesisin açılışını yapan Başbakan Binali Yıldırım ve beraberindeki heyet açılışın ardından vatandaşlarla iftar programına katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.