Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Yıldırım, uyuşturucuyla mücadelede Avrupa’ya seslendi

Başbakan Binali Yıldırım, uyuşturucu ile mücadele konusunda Avrupa’ya seslenerek, “Uyuşturucunun asıl hedefi Avrupa ülkeleridir, Avrupa’nın gençleridir. Sizden beklenen teröre destek olmak değil, terörü şımartmak değil geleceğinizi...

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2016 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2016 13:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Binali Yıldırım, uyuşturucu ile mücadele konusunda Avrupa’ya seslenerek, “Uyuşturucunun asıl hedefi Avrupa ülkeleridir, Avrupa’nın gençleridir. Sizden beklenen teröre destek olmak değil, terörü şımartmak değil geleceğinizi karartan bu alçak örgüte karşı sesimizi yükseltmektir” dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, “Pancar ekicilerini yakından ilgilendiren bir müjdeyi vermek istiyorum. Şekerpancarının 2017 avans alım fiyatını ton başına 210 lira olarak belirledik. Geçen sene bu rakam 190 TL’ydi. Dolayısıyla önemli ölçüde artış sağlayarak çiftçimizin alın terini muhafaza ettik. Üreticilerimin bol kazançlı mahsul yılı geçirmelerini diliyorum Her zaman köylünün, çiftçinin yanında olduk” ifadelerini kullandı.
Bakanlar Kurulu’nda dün uyuşturucu ile mücadele konusunun kapsamlı bir şekilde ele alındığını hatırlatan Yıldırım, “Uyuşturucu ile mücadelede en önemli çalışmalardan bir tanesi, toplumda farkındalığın oluşturulmasıdır. Sigara ile mücadele konusunda geçtiğimiz yıllarda başlattığımız çalışmalar kısa sürede semeresini vermiş, Türkiye sigara ile mücadele konusunda örnek olmuştur. Bi kez de uyuşturucu ile mücadelemizi sürdürmek için Başbakan yardımcılığımız koordinasyonunda ilgili 8 bakanımızla uyuşturucu ile mücadele yüksek kurulu oluşturduk. Bu kurul gerekli bütün çalışmaları her alanda gerçekleştirecek. Yüce Meclis’in gündeminde bu konuyla ilgili yeni düzenlemelerimiz olacak. Uyuşturucu ile mücadelede topyekün bir hareket söz konusu olmalıdır. Sadece güvenlik, ceza, sağlık alanında alınan tedbirler toplumsal farkındalık olmadığı müddetçe başarısı sınırlı olacaktır. Bu nedenle gerek devletin gerekse STK’ların enerjisi biraraya gelecek. Vatandaşlarımızın da desteğini alarak bu bela ile mücadeleyi başarıya ulaştıracağız” şeklinde konuştu.
Başbakan Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“PKK ve FETÖ gibi terör örgütlerinin coğrafyamız üzerinden 2 milyar dolar gelir elde ettiğini bu vesileyle hatırlatmak istiyorum. PKK’ya arka çıkan, Avrupalı dostlarımıza buradan selam gönderiyorum, bırakın Türkiye’nin hukuk meselesi ile uğraşmayı da gençliğimizi, geleceğimizi zehirleyen PKK, uyuşturucu tacirlerine karşı bir laf edin, birşey söyleyin. Bizim bu topraklardaki mücadelemizin sadece milletimizin huzuru güvenliği değil, aynı zamanda sizin de geleceğinizin mücadelesidir. Uyuşturucunun asıl hedefi Avrupa ülkeleridir, Avrupa’nın gençleridir. Sizden beklenen teröre destek olmak değil, terörü şımartmak değil geleceğinizi karartan bu alçak örgüte karşı sesimizi yükseltmektir.”
Mülteciler konusu
Bugün küresel problemlerin başında göçün geldiğini anlatan Yıldırım, “Bu küresel probleme maalesef dünya duyarsız. Sadece konuşuyorlar, sadece Türkiye’nin mülteciler konusunda ne kadar fedakarlık yaptığını söyleyerek vakit geçiriyorlar. Kardeşim söyleneceğinize bir az yük alın biraz yük. Bugün biz 3 milyon kardeşimize kucak açtık. Bundan da şikayetçi değiliz, çünkü biz dünyada insanı yücelt ki devlet yücelsin anlayışını 6 asır yerleştirmiş, bu yönüyle de dünyada barışı hakim kılmış Osmanlı’nın torunlarıyız. Bize yakışan da budur. 20 milyar doların üzerinde bir harcama yaptık. Helali hoş olsun, daha fazlasını da yaparız ama istiyoruz ki bu ortak sorunun, bu insanlık dramı artık tek başına Türkiye’nin olmasın. Bölgesel orunların çözülmesi için herkes daha fazla elini taşını altına koysun. Bunun için Türkiye, bundan sonra da çözüm arayıcı tutumunu sürdürecek” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.