Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Yıldırım: "Türkiye’ye hiçbir ülke ayar veremez"

Başbakan Binali Yaldırım, "Türkiye’ye hiçbir ülke ayar veremez. Türkiye kendi kararını kendi verecek güçtedir, yetkinliktedir. AB bize laf edeceğine, kendi geleceğine baksın. Gelecek vizyonuna karar versin" dedi.Başbakan Binali Yıldırım...

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2017 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2017 17:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Yıldırım: "Türkiye’ye hiçbir ülke ayar veremez"

Başbakan Binali Yaldırım, "Türkiye’ye hiçbir ülke ayar veremez. Türkiye kendi kararını kendi verecek güçtedir, yetkinliktedir. AB bize laf edeceğine, kendi geleceğine baksın. Gelecek vizyonuna karar versin" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti Elazığ 6. Merkez İlçe Olağan Kongresine katıldı. Yakup Kılıç Spor Salonunda yapılan kongredeki konuşmasında 2019 yılında 3 seçim yapılacağını dile getiren Başbakan Binali Yıldırım, "Belediye, milletvekilleri ve cumhurbaşkanı seçimi yapacağız. Türkiye’nin gelecek 5 yıla damgasını vuracak kararı 2019 yılında vereceğiz. Değerli yol arkadaşlarım Türkiye’yi, Cumhuriyetimizin 100. Yılına muasır seviyesine taşıyacak kadrolar bu seçimlerde belli olacak. AK Parti’nin bugüne kadarki başarısının arkasında Ak kadınların, gençlerin, imzası vardır. Biliyorsunuz çıtayı yükselttik. Eskiden iktidar olmak için daha az oy yetiyordu. Şimdi artık seçmenin yarısından fazlasının oyunu ve desteğini almamız gerekiyor. Çıtayı biz yükselttik. Artık AK Parti kendisi ile yarışan bir parti haline geldi. 16 yıldır Ak kadrolar el ele, gönül gönüle, omuz omuza bütün zorlukları aşarak geliyor. 2002 Ak kadrolarla karanlık aydınlığa dönüştü. O gün ‘Yakın ışıkları Türkiye aydınlansın, yakın ışıkları Elazığ aydınlansın’ dedik. Bugün dünyanın sayısı ülkeleri arasında Türkiye yerini aldıysa bu sizlerin alın terinin, bitmek tükenmek bilmeyen memleket sevdanızın eseridir. Bugünlere kolay gelmedik. Kötülüğü, karanlığı yenerek, ihanetleri defederek bugünlere geldik. İnaçla, imanla milletimizden aldığımız güçle bu günlere geldik" dedi.

15 Temmuz’da alçak FETÖ terör örgütünün aklı sıra demokrasiyi ortadan kaldırıp, milleti esir alıp, ülkeyi karanlığa gömeceğini hatırlatan Yıldırım, "O gece millet meydana indi. Meydanlarda tanklara toplara silahlara göğsünü siper etti. O gece her bir vatandaşımız birer kahramandır. 250 şehit verdik ancak ’Bu Bayrak İnmez, Bu Ezan Dinmez’ dedik. O gece halkın gücü, tankın gücünü yendi. Türkiye darbecilerin, vesayetçilerin, millet düşmanlarının hüküm sürdüğü bir ülke olmaktan sizlerin ve aziz şehitlerimiz sayesinde kurtuldu. Bir daha asla böyle bir karanlık tablo bu ülkede yaşanmayacak. 15 yıl içinde bir çok engellerle karşılaştık, ama bunların arkasına sığınmadık. Hem hainlerle mücadele ettik, hemde Türkiye’yi büyüttük kalkındırdık" ifadelerini kaydetti.

Yıldırım’dan, Danimarka Başbakanına: "Sen kimsin?"

Türkiye’nin büyümesini güçlenmesini istemeyenlere karşı mücadelenin ilk günkü kararlılıkla sürdüğünü aktaran Yıldırım, "Hedef terörü Türkiye’nin gündeminden çıkartmak, bütün enerjimizi, gücümüzü, gençlerimiz ve milletimiz için harcamak. Bugünlerde Türkiye aleyhinde açıklamalar ardı ardına geliyor. Dün AB’den Danimarka Başbakanı çıkmış, abuk subuk laflar ediyor. ‘Türkiye gözümüzün önünde Erdoğan geçimi altında eriyor, böyle Avrupa’ya nasıl girecek’ Sen kimsin? Senin Türkiye’ye Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına söyleyecek lafın olabilir mi? Türkiye’nin rejimi demokrasisidir, Cumhuriyettir" diye konuştu.

"Türkiye’ye hiçbir ülke ayar veremez"

Türkiye’nin geçmişten aldığı, medeniyetinden aldığı güçle emin adımlarla muasır medeniyetler seviyesine yürüdüğünü aktaran Yıldırım, "Türkiye’ye hiçbir ülke ayar veremez. Türkiye kendi kararını kendi verecek güçtedir, yetkinliktedir. AB bize laf edeceğine, kendi geleceğine baksın. Gelecek vizyonuna karar versin. 40 yıldır iki ileri bir geri, ne yapıyorsunuz kardeşim karar verin. Türkiye’nin üyeliği önünde durmadan engel çıkartıyorsunuz. Asıl niyetiniz ne ise onu söyleyin. Zaman kaybettirmeyin. Türkiye’nin AB’ye üyelik yolundaki kararında bir değişiklik yok. Asıl olan AB hangi yöne gidecek. AB medeniyetleri buluşturan bir açılım mı yapacak, yoksa kendi dar çevresi içerisinde yoluna devam mı edecek? Türkiye’yi Avrupalı mı, Asyalı mı diye sorgulamak hiç kimsenin haddine değildir. Türkiye AB’nin de, Asya’nın da merkezindedir. Bunların derdi Türkiye’yi uzun süre dışarıda tutmak. Cumhurbaşkanımızın dik duruşu, bunların taktığı çelmelere karşı Türkiye’nin kendi kararını kendi vermesini, istikrarlı bir şekilde devam ettirmesi bunları rahatsız ediyor. İşte görüyorsunuz. İslam düşmanlığı, ırkçılık Avrupa’da yükselen bir değer oldu. Gelecekte Avrupa’nın başını ağrıtacak en önemli konu budur. Onun için Türkiye diyor ki, hoş görünün, kardeşliğin, huzur barışın olduğu bir Avrupa istiyorsanız geniş düşünmeniz ve lazım vizyonunuzu gözden geçirmeniz lazım" dedi.

Elazığ’da yapılan yatırımlarla ilgili de konuşan Başbakan Yıldırım, yeniden yapılacak stadyumun 23 binin üzerinde seyirci kapasitesine sahip olacağını duyurdu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.