Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Yıldırım: “Muhalefet liderleriyle bir kez daha görüşme olabilir”

İSTANBUL (İHA) – Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmelerine ilişkin, “Bir kaç başlıkta görüşme gerçekleştirdik. Bunlardan bir tanesi Suriye’de devam eden Fırat Kalkanı Operasyonu, diğer...

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2016 18:41
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2016 18:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İSTANBUL (İHA) – Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmelerine ilişkin, “Bir kaç başlıkta görüşme gerçekleştirdik. Bunlardan bir tanesi Suriye’de devam eden Fırat Kalkanı Operasyonu, diğer bir konu terörle mücadele, bir başka konuda FETÖ terör örgütü ile yapılan mücadele. Bir kez daha görüşme olabilir” dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, Birlik Vakfı’nın kurucularından Mazhar Gürgen Bayatlı’nın Florya Basınköy Camii’nde kılınan cenaze namazına katıldı. Cenaze namazının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdiği görüşme hakkında bilgi verdi.
“Bir kez daha görüşme olabilir”
Başbakan Yıldırım, “Ana muhalefet partisi Genel Başkanıyla bugün bir görüşme gerçekleştirdik. Bu görüşmeyle ilgili konular zaten kamuoyuyla paylaşıldı. Şu kadarını söyleyeyim, bir kaç başlıkta görüşme gerçekleştirdik. Bunlardan bir tanesi Suriye’de devam eden Fırat Kalkanı Operasyonu, diğer bir konu terörle mücadele, bir başka konuda FETÖ terör örgütü ile yapılan mücadele ve bu konudaki çalışmalarda bazı yanlışlar olduğuna dair duyumlar. Bu duyumları, kendilerine gelen bilgileri aldık. Tabii ki bunlar daha önce de kamuoyuna açıkladığımız gibi büyük bir titizlikle değerlendirilecek. Eğer haksızlığa uğrayanlar olduğu tespit edilirse bunlar telefi edilecek. Bir başka konuda bir süre önce mutabık kaldığımız üzere yeni bir anayasa paketi üzerinde bir çalışma vardı. Burada ki çalışmalar bir noktaya geldi. Bu görüşmede artık bu meseleyi son bir kez Genel Başkanlar düzeyinde bir daha değerlendirelim ve mutabık kalınan bu hususlar konusunda anayasa değişikliğine gidelim şeklinde önerimiz oldu oda kabul etti. Görüşmeler bundan ibaret. Bir kez daha görüşme olabilir. MHP de aynı şekilde bu çalışmayı henüz tamamlayamadı. Ondan sonra bir görüşme daha yapabiliriz” diye konuştu.
“Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği sağlanıncaya kadar, Fırat Kalkanı Operasyonu devam edecektir”
Fırat Kalkanı Operasyonu süreciyle ilgili sorulan soruya Başbakan Yıldırım, “Oradaki ölçü çok net. Hududumuzun yüzde yüz güvenliği sağlanıncaya kadar.. Bu roketler geliyor mala, cana zarar veriyor diye biz bölgeyi emniyet altına almak için oralara girdik ve bu çalışmalar hudutlarımız içerisinde o bölgede yaşayan Karkamış, Gaziantep, Kilis, Çobanbeyli ve batıda ki iki noktalara kadar, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği sağlanıncaya kadar, ayrıca hudutlarımızdan terör amaçlı geçişler önleninceye kadar bu Fırat Kalkanı Operasyonu devam edecektir. Amacımız sınırlarımızın güneyinde güvenli bir hat oluşturmak. Buradan mülteci durumuna düşmüş olan Suriyelilerin geçip kalıcı olarak kendi topraklarına yerleşmelerini sağlamak. Bu ve buna benzer DEAŞ ve diğer terör örgütlerinden hareketler beklenebilir. Ancak bunlara anında karşılık veriliyor ve gereği yapılıyor” şeklinde konuştu.
Başbakan Yıldırım bugün Kilis’e düşen roketle ilgili, “Kilis’te yaralılarımız var. birisi ağır olmak üzere 5 yaralı daha var. toplam 6 kişi, yaralılardan birinin durumu ağır. Birçoğu da çocuk” diye konuştu.
“Buradakilere vatandaşlık verilme şartları belli”
Başbakan Yıldırım, Suriyeli mültecilere vatandaşlık verilme konusunda ise, “Bu konuda değişen yeni bir gelişme yok. Buradakilere vatandaşlık verilme şartları belli. Vatandaşlığa hak kazanmış herhangi bir suça karışmamış, ülkemize katmadeğer sağlaması söz konusu olan mültecilere vatandaşlık verilebilir. Bu sadece mültecilere değil dünyanın neresinde olursa olsun ülkemize değer katacak, ülkemize katkı sağlayacak herkes için aynı şeyler geçerlidir” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.