Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Yıldırım, Katar Genelkurmay Başkanını kabul etti

Başbakan Binali Yıldırım, Katar Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Ganim bin Şahin el Ganim’i kabul etti.Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye’ye ziyarette bulunan Katar Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Ganim bin Şahin el Ganim’i kabul etti....

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2016 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2016 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Binali Yıldırım, Katar Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Ganim bin Şahin el Ganim’i kabul etti.
Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye’ye ziyarette bulunan Katar Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Ganim bin Şahin el Ganim’i kabul etti. Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Katar’ın gösterdiği güçlü dayanışma için teşekkürlerini dile getiren Başbakan Yıldırım, Katar liderliğinin telefonla ilettiği güçlü mesajların hemen ardından Katar Baba Emir Şeyh Hamad ve Dışişleri Bakanı Şeyh Mohamed’in Türkiye’yi ziyaret etmelerinin güçlü birer dayanışma göstergesi olduğunu, bu kez de en üst düzeyli Katarlı askeri yetkili olarak Tümgeneral Ganim’i ağırlamaktan memnuniyet duyulduğunu ifade etti. Başbakan Yıldırım, ayrıca iki ülke arasındaki siyasi ve askeri işbirliğinin önümüzdeki dönemde savunma sanayii dahil olmak üzere daha da geliştirilmesi yönündeki ortak irade çerçevesinde teknik ve üst düzeyli ziyaretler marifetiyle Katar’la birlikte çalışılmaya devam edileceğini vurguladı.
Katar Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Ganim, başta Emir Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani ve Şeyh Abdullah bin Nasser bin Khalifa Al Thani’nin selamlarını iletti. Katar’ın 15 Temmuz menfur darbe girişimini şiddetle kınadığını yineleyen Ganim, Türk milleti ve güvenlik birimlerinin gösterdiği cesaret ve fedakarlıktan övgüyle bahsetti. Ganim, Katar’ın siyasi, askeri ve savunma sanayii başta olmak üzere her alanda Türkiye ile ilişkilerini daha da güçlendirme yönünde kararlı olduğunu vurguladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.