Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Yıldırım, Haseki’de Tedavileri Süren Yaralıları Ziyaret Etti

Başbakan Binali Yıldırım, Vezneciler’de çevik kuvvet aracının hedef alındığı terör saldırısında yaralanan vatandaşları tedavi gördükleri Çapa’da bulunan Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ziyaret etti. Yıldırım, Mardin...

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2016 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2016 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Binali Yıldırım, Vezneciler’de çevik kuvvet aracının hedef alındığı terör saldırısında yaralanan vatandaşları tedavi gördükleri Çapa’da bulunan Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ziyaret etti. Yıldırım, Mardin Midyat’ta polis merkezine düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili, “30 küsur yaralımız var. Teyit edilen şekliyle 1 polis, 2 vatandaş olmak üzere 3 vefatımız var” dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, 6 polisin şehit olmasına, 5 sivilin de hayatını kaybetmesine neden olan Vezneciler’de çevik kuvvet aracının hedef alındığı terör saldırısında yaralanan vatandaşları tedavi gördükleri Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ziyaret etti. Yıldırım’a İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ da eşlik etti. Ziyaretinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, “Dün sabah saatlerinde üniversitenin güvenliğinden sorumlu olan ekiplerimizin nöbet değişimine giderken maalesef terör örgütünün saldırısına uğradılar. Bu olayda polis ve sivil 11 kardeşimizi kaybettik. Şehitlere ve hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımız var. Dünden beri durumlarını düzeltmek için hastanelerimizde canla başla çalışıyor arkadaşlar. Bizde bugün hastalarımızı ziyaret ettik. Durumları çok iyi. Birçoğu taburcu oldu. Biraz sonra Fatih Camii’nde şehit polislerimizin cenaze törenine katılacağız” dedi.
“TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ GÜÇLÜDÜR”
Binali Yıldırım, “Terörün ne yaparsa yapsın, ister şehirlerimizde alçakça bombalı intihar saldırıları, hangi yöntemi kullanırlarsa kullansınlar Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlüdür. Türk milleti birdir. Nerede olursa olsun ister şehirde, ister kırsalda terörün Türkiye’nin gündeminden çıkması için askerimiz, polisimiz, korucumuz, hatta vatandaşımız bir ve beraber olarak mücadele edeceğiz. İçeriden ve dışarıdan arkalarını sıvazlayıp destek veren unsurlara da gereken herşeyi yapacağız” diye konuştu.
“BİRİ POLİS 2 VATANDAŞ OLMAK ÜZERE 3 VEFATIMIZ VAR”
Başbakan Yıldırım, Mardin’in Midyat ilçesinde Emniyet Müdürlüğü’ne gerçekleşen terör saldırısı ile ilgili olarak da, “Midyat’ta bombalı saldırı düzenlendi polis merkezine. Alınan tedbirler vesilesiyle çok büyük patlayıcı olmasına rağmen tabi yaralananlar oldu. 30 küsur yaralımız var. Teyit edilen şekliyle 1 polis 2 vatandaş olmak üzere 3 vefatımız var” şeklinde konuştu.
Yıldırım, terörle mücadele konusunda kararlıklık gerektiğine vurgu yaparak, "Bize düşen bu güvenlik görevlilerimizin moralini yüksek tutmak. Canını dişine takan polisimiz, askerimizi, korucumuz ve vatandaşımızın daha çok yanında olunup destek olunmalı. Bu acıları bize yaşatmak isteyenlere karşı alınan tedbirlerden dolayı polis teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Onlar yeri geldiğinde hayatlarıyla ödüyorlar. Vatandaşımızın en az acı çekmesi için büyük fedakarlık yapıyorlar” dedi.
Başbakan Yıldırım, buradaki açıklamalarının ardından Vezneciler’deki terör saldırısında şehit düşen polis memuru Kadir Cihan Karagözlü ve Gökhan Topçu’nun Fatih Camii’nde düzenlenecek olan cenaze törenine katılacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.