Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Yıldırım: “Halkın İçinden Hiç Kopmadık”

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti’nin 14 yıldır halkın içerisinde olduğunu ve halktan kopmadığını belirterek, "AK Parti öyle bir parti ki, dağ gibi sorunları, dağ gibi hizmetlere dönüştüren partinin adı AK Parti. Sorunlarımızı...

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2016 23:31
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2016 23:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti’nin 14 yıldır halkın içerisinde olduğunu ve halktan kopmadığını belirterek, "AK Parti öyle bir parti ki, dağ gibi sorunları, dağ gibi hizmetlere dönüştüren partinin adı AK Parti. Sorunlarımızı asla torunlarımıza havale etmedik. Onların daha güzel bir gelecekte yaşamaları için elimizden gelen her türlü çabayı gösterdik" dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Tuzla İlçe Teşkilatı’nın Tuzla Belediyesi Ay Yıldız Sosyal Tesisleri’nde düzenlediği iftar programına katıldı. İftarı Tuzla’da bir aileyle birlikte açtığı için AK Parti Tuzla Teşkilatı’nın düzenlediği iftar programına gecikmeli katılan Başbakan Yıldırım’a eşi Semiha Yıldırım da eşlik etti. Programa ayrıca AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ve AK Parti Tuzla Teşkilatı’nın üyeleri ile çok sayıda AK Parti’li katıldı.
Burada bir konuşma yapan Başbakan Yıldırım, AK Parti Tuzla İlçe Teşkilatı’nın başarılı çalışmalarından söz ederek, Tuzla’nın siyasi hayatındaki yerine değindi. Yıldırım, “Bugün sorumluluğumuz daha fazla. Daha ağır. O gün 1. Bölge Tuzla ile sınırlı siyasi bir sorumluluğumuz varken, bugün 780 bin kilometrekare vatan toprağı, 79 milyon vatan evladının sorumluluğu üzerimizde. Bu onurlu, şerefli görevi layığı ile en güzel şekilde yapmak için elimden gelen her türlü gayreti göstereceğim. Bundan emin olabilirsiniz. Geçmiş 14 yıla bakarsanız, Türkiye için nereden nereye geldiğimiz kolayca görülebilir” şeklinde konuştu.
"HALKIN İÇİNDEN HİÇ KOPMADIK"
AK Parti’nin kurulduğu andan itibaren halktan hiç kopmadığını vurgulayan Yıldırım, “AK Parti iktidarı ilk gün nerede ise 14 yıl sonra da aynı yerde. Ne anlamda söylüyorum. Halkın içinden hiç kopmadık. İlk günde halk içinde hakla beraberdik. Bugün de aynı şekilde halkın içinde hakla beraberiz. Çünkü bu bizim inancımızın gereğidir. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın diyerek, Osmanlı 619 yıl, 3 kıtada iktidar oldu, hüküm sürdü. O ecdadın torunları olaraktan biz de insanımızı yücelteceğiz, insanımızı yaşatacağız ki, devlet yaşamış olsun” diye konuştu.
"SORUNLARIMIZI ASLA TORUNLARIMIZA HAVALE ETMEDİK"
Türkiye’yi geleceğe taşımak için aralıksız çalıştıklarını belirten Yıldırım, “Değerli kardeşlerim yolları böldük ama gönülleri birleştirdik. Havayolunu halkın yolu yaptık. Hızlı tren bir rüyaydı, bir özlemdi. Bu özlemi gerçeğe dönüştürdük. İletişimde Türkiye’yi Afrika seviyesinden aldık, Avrupa’nın en ileri ülkeleri arasına soktuk. Türkiye’ye yakışan da bu. İşte şu Osmangazi Köprüsü. 30 Haziran’da açıyoruz. Olur mu, olmaz mı, yapılır mı, yapılmaz mı 50 senedir konuşuluyor. AK Parti öyle bir parti ki, dağ gibi sorunları, dağ gibi hizmetlere dönüştüren partinin adı AK Parti. Sorunlarımızı asla torunlarımıza havale etmedik. Onların daha güzel bir gelecekte yaşamaları için elimizden gelen her türlü çabayı gösterdik” ifadelerini kullandı.
"EKMEĞİMİZİ BÖLERİZ, TÜRKİYE’Yİ BÖLDÜRTMEYİZ"
Terör örgütlerinin saldırılarına da değinen Yıldırım, “Mübarek bir ay içerisindeyiz. Bu ay kardeşliğin arttığı, kırgınlıkların, dargınlıkların ortadan kalktığı, dayanışmanın, paylaşmanın had safhaya ulaştığı bir ay. Gel gör ki, canımızı yakan bu terör belasının hiçbir kutsalı yok. Ne Ramazan diyor, ne oruç diyor, ne bayram diyor. Günahsız insanları gözlerini kırpmadan, vicdanları sızlamadan öldürüyorlar. Genç polisimizi, askerimizi şehit ediyorlar. Bunlar milli değil, yerli değil. Bunların değerli kardeşlerim Türkiye gibi, Türk milleti gibi bir dertleri olmadığı gibi, Kürt halkı için de bir dertleri yok. Öldürülen Kürt, öldürülen Türk. Daha şimdi dün Ahlat’ta genç bir kardeşimizi toprağa verdik. Bunlara ipleri üst aklın elindeki taşeronlardır. Bunların amacı Türkiye’yi bölmektir. Çünkü efendileri öyle söylüyor. Ama hiç merak etmeyin. Ekmeğimizi böleriz, Türkiye’yi böldürtmeyiz. Yolları böleriz, milleti böldürtmeyiz. Şimdi iyice telaşlandılar. Doğu’da da, Güneydoğu’da da, Batı’da da millet gerçeği gördü. Bunların çirkin yüzünü gördü. Bunların kimin emrinde olduğunu, kimin adına iş yaptığını millet anladı. Ha bunun bir bedeli oldu. Ancak bu bedellerin hepsini öderiz. Yeter ki birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz daim olsun” şeklinde konuştu.
Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım’a, konuşmasının ardından çiçek takdim edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.