Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Yıldırım:

Başbakan Binali Yıldırım, “Bu millet ne kadar zorlukları aşa aşa geldi, işte demokrasimize, milli iradeye darbe yapmaya kalkanlar, darbeyi kendi yemişlerdir, Türk milleti bunlara en büyük darbeyi vurmuştur” dedi.Başbakan Binali Yıldırım,...

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2016 20:36
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2016 20:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Binali Yıldırım, “Bu millet ne kadar zorlukları aşa aşa geldi, işte demokrasimize, milli iradeye darbe yapmaya kalkanlar, darbeyi kendi yemişlerdir, Türk milleti bunlara en büyük darbeyi vurmuştur” dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, TBMM’de kendisini bekleyen halka hitaben, bugünün demokrasinin bayram günü olduğunu hatırlatarak, “Sizler, dün gece sabaha kadar demokrasi nöbeti tuttunuz. Kazanız mubarek olsun. Biz hakkın önünde eğiliriz, başka hiçbir yerde eğilmeyiz. Türkiye’de asker kıyafeti içerisine girmiş, paralel terör çetelerinin Türkiye’nin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini bozmaya yönelik kalkışmasını demokrasi nöbeti tutarak, tankların üzerine çıkan bu yüce milletin adı, Türk milletidir. Sizinle gurur duyuyorum, onur duyuyorum. İş henüz bitmedi, görev henüz bitmedi. Bundan sonra Kızılay’a iniyoruz, demokrasi nöbetine devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Halkın ‘İdam isteriz’ sloganlarına karşılık olarak Yıldırım, “Mesajınızı aldım. Gereken neyse yapılacak. Bunlar, bu çapulcular,Türk milletini tanımamışlar. Bunlar okyanus ötesine akıllarını satmış alçaklardır. Bu millet ne kadar zorlukları aşa aşa geldi, işte demokrasimize, milli iradeye darbe yapmaya kalkanlar, darbeyi kendi yemişlerdir, Türk milleti bunlara en büyük darbeyi vurmuştur” dedi.
Yıldırım şunları kaydetti:
“Bunlar her şeyi hesap ettiler, bir şeyi unuttular. O da ülke sevdalısı Başkomutan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Onun dirayeti, millet sevdası karşısında hiçbir gücün duramayacağını bir kez daha cümle alem gördü. Bu ülkede, Türkiye’de ister bölücü ister paralel hiçbir terör örgütüne asla ve asla yer olmayacak. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozmaya çalışanlar, gerekli cevabı en sert şekilde alacakladır. Bu alçak terör şebekesini, alçak terör örgütünü yok etmeden bize uyumak haramdır. Şimdi sizleri Kızılay’a ikinci demokrasi nöbetine davet ediyorum, hep beraber Kızılay’a ineceğiz. Dünya, dosta düşmana Türkün, Türk milletin bağımsızlık sevdasını, aşkını en iyi şekilde haykıracağız” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.