Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Yıldırım: “FETÖ konusunda Pakistan’ın gösterdiği işbirliği ve hassasiyet tarafımızca takdir edilmektedir”

Başbakan Binali Yıldırım, “Kardeş ülke Pakistan’ın da güvenliğine ve kamu düzenine karşı tehdit oluşturduğunu düşündüğümüz FETÖ’nün ortadan kaldırılması hususunda yönetiminizin baştan beri gösterdiği işbirliği ve hassasiyet tarafımızca takdir edilmektedir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2017 20:58
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2017 20:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Başbakan Binali Yıldırım, “Kardeş ülke Pakistan’ın da güvenliğine ve kamu düzenine karşı tehdit oluşturduğunu düşündüğümüz FETÖ’nün ortadan kaldırılması hususunda yönetiminizin baştan beri gösterdiği işbirliği ve hassasiyet tarafımızca takdir edilmektedir” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Pakistan Başbakanı Şahid Hakan Abbasi ile Dolmabahçe Ofisi’nde bir araya geldi. Burada basına kapalı görüşen iki lider, daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi. Konuşmasına 18 Ekim’de Belucistan eyaletinin başkenti Kuetta’daki terör saldırısında hayatını kaybeden güvenlik mensuplarına başsağlığı ve yaralılara acil şifa dileyerek başlayan Başbakan Yıldırım, “Dost ve kardeş ülke Pakistan’ın teröre karşı verdiği mücadele de daima yanında olacağımızı söylemek istiyorum” dedi.

Pakistan’ın FETÖ konusunda baştan bu yana işbirliği ve hassasiyet gösterdiğini söyleyen Başbakan Yıldırım, “Bizim Pakistan’ı ikinci evimiz olarak gördüğümüz gibi ve Sayın Başbakan Abbasi’nin ve değerli heyetlerinin Türkiye’yi ikinci evi olarak gördüklerini biliyoruz. Pakistan, Türkiye için her zaman dost ve kardeş ülke ve daima güvenilir iki ortak olmuştur. Zor zamanlarımızda ve ulusal meselelerimizde karşılıklı dayanışma ve destek bağlarımız en üst seviyede devam etmektedir. Bu dayanışma arasında en yakın örneği, 15 Temmuz terörist darbe girişim sonrasında bir kez daha yaşadık ve şahit olduk. Kardeş ülke Pakistan’ın da güvenliğine ve kamu düzenine karşı tehdit oluşturduğunu düşündüğümüz FETÖ’nün ortadan kaldırılması hususunda yönetiminizin baştan beri gösterdiği işbirliği ve hassasiyet tarafımızca takdir edilmektedir. Bu tutumunuz sayesinde FETÖ’nün ülkenizdeki faaliyetleri eminim ki sonlandırılacaktır. Pakistan’la siyasi ilişkilerimiz mükemmel düzeyde devam ediyor. Çeşitli alanlardaki birlikte çalışmamız, milletlerimiz arasındaki kardeşliğe yakışan bir seviyede güçlenmekte ve Türkiye-Pakistan makamlarının daha fazla bu kardeşliği geliştirecek faaliyetlerde çalışmalar hepimizin beklentisidir” diye konuştu.

“Pakistan ve Afganistan arasındaki işbirliğinin gelişmesini arzu etmekteyiz”

Pakistan ve Afganistan arasındaki işbirliğinin gelişmesini arzu ettiklerini ifade eden Yıldırım, “Sayın Başbakan Abbasi ile bölgesel ve uluslararası konuları da ele aldık. Ülkemizin Afganistan’ın merkezinde yer aldığı kalbi olan bölgede huzur ve refahın tesisine verdiği önemi bir kez daha teyit ettik. Türkiye, Afganistan’da istikrarın kalıcı bir şekilde kalması için aktif çalışmalarına devam edecek. Bu çerçevede kardeş bildiğimiz Pakistan ve Afganistan arasındaki işbirliğinin gelişmesini canı gönülden arzu etmekteyiz. Pakistan’ın da, Afganistan’ın da huzurun sağlanması için terörle mücadeledeki duruşunu ve yaptığı fedakarlıkları da biliyor ve takdir ediyoruz” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.