Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Yıldırım, ekonomi paketini açıklıyor (1)

Başbakan Binali Yıldırım, "Toplumu oluşturan bütün paydaşlara dokunan önemli bir ekonomik tedbir. Ekonomik tedbir deyince, kemer sıkma değil, insanların üstüne daha fazla vergi değil. Daha fazla yatırım, üretim, ticareti öngören tedbirlerden...

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2016 12:58
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2016 12:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Binali Yıldırım, "Toplumu oluşturan bütün paydaşlara dokunan önemli bir ekonomik tedbir. Ekonomik tedbir deyince, kemer sıkma değil, insanların üstüne daha fazla vergi değil. Daha fazla yatırım, üretim, ticareti öngören tedbirlerden bahsediyoruz. Ama tasarrufu da ihmal etmeyeceğiz" dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde Bakanlar Kurulu Toplantısı devam ederken yaptığı açıklamada, "Bugün bir ilk sayılabilir. Bakanlar Kurulumuz toplantı esnasında bütün ekibimizle beraber kamuoyuna bayram öncesi bazı müjdeli haberlerimiz var. Onları vatandaşlarımızla paylaşacağız. Öyle inanıyorum ki bugünkü müjdeli haberlerimiz ne ilk ne de son olacak. Bundan sonrada milletimizin, vatandaşımızın hayatını kolaylaştıracak, yaşam kalitesini arttıracak bu ve buna benzer kararları aldıkça paylaşmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
"Rusya ile eski günlerimize dönüyoruz"
Bugün açıklayacakları müjdeli haberlere geçmeden son zamanlarda Akdeniz ve Karadeniz’e kıyısı olan komşularla ilişkilerin normalleştirilmesi politikasının somut sonuçlarını görmeye başladıklarını kaydeden Yıldırım, "Rusya ile eski günlerimize dönüyoruz. Normalleşme süreci başladı. İsrail ile varılan mutabakatla tekrar normalleştirme sürecine başladık. Bu sürecin ilk semeresine de dün Gazze’de şahit olduk. 11 bin tonluk yardım gemisi Gazze’ye insani yardımları Mersin’den götürdü ve oradan Aşdod Limanı’ndan Gazze’de bulunan çok zor şartlarda yaşan 1,5 milyonu aşkın Filistinli kardeşlerimize ciddi bir insani destek olarak Türkiye verdiği sözü yerine getirmiş oluyor. Bunun ikinci adımı enerjiyle, alt yapıyla ilgili hazırlıkları yapıldı. Önümüzdeki günlerde hemen bayramdan sonra gereken temasları yapılıyor hayata geçirilecek" ifadelerini kullandı.
"Turistik bölgelerde otellerimizin doluluk oranı yüzde 90’ların üzerine çıktı"
Turizme değinen Yıldırım, "Rusya ile ilişkilerin bozulması ve bölgedeki istikrarsızlıktan dolayı turizmde bu sene terör olayını da ilave edersek ciddi bir krizle yıla başladık. Bazı tedbirleri aldık. Ancak yeterli olmadı. Şimdi ne yapıyoruz? Bu iki mutabakatla birlikte zaten kendiliğinden Rusya tarafı öncelikli olmak üzere bir rahatlama sağladı ve ülkemize ziyaretçiler gelmeye başladı. Daha da artarak devam edecek. Bayram tatilinin 9 güne çıkarılması ve biz bunu Ramazan’ın başında ilan etmemiz dolayısıyla iç turizmde düşündüğümüzün çok üzerinde bir hareketlenme oldu. Turistik bölgelerde otellerimizin doluluk oranı yüzde 90’ların üzerine çıktı. Ancak bunun 2017’de kalıcı hale gelmesi için şimdiden tedbirlerimizi almaya devam ediyoruz. 2017’ye yönelik tedbirleri de bu sene sonuna kadar tamamlamış olacağız. 2017’de daha güzel bir sene geçireceğimizi söyleyebiliriz" değerlendirmesinde bulundu.
"Türkiye’nin itibarını yükseltmek için çevremizdeki barış çemberini güçlendiriyor, dostluk halkasını genişletiyoruz"
"Tarım sektöründen dış ticarette, dış yatırımlardan ulaşım sektörüne ciddi bir normalleşme süreci hareketlenmeyi de beraberinde getirdi" diyen Yıldırım, şunları kaydetti:
"AB’ye tam üyelik hedeflerimizde de yeni bir döneme girdik. Fasıllar yeniden açılmaya başlandı. Konuları daha doğru bir zeminde konuşma tartışma fırsatı bulduk. Türkiye’nin itibarını yükseltmek için çevremizdeki barış çemberini güçlendiriyor, dostluk halkasını genişletiyoruz. Rusya’dan İsrail’e Mısır’dan Suriye’ye Irak’tan İran’a AB ülkelerinden ABD’ye biz herkesle barışı dostane, gerçekçi ilişkilerimizi geliştirme azmindeyiz. Özellikle Suriye’deki bu durum sürdürülebilir değil, Suriye’nin normalleşmesi mümkündür. Ama bunun için herkesin gerekli fedakarlığı yapması lazım. Stratejik ortaklar, koalisyon ortakları da kanayan Suriye yarasını sarmak zorundadır. Biz barış için ve güvenlik için çözüm kapılarını açmak için gereken gayreti Türkiye olarak gösteriyoruz. Kıbrıs’ta da kalıcı barış için görüşmeler devam ediyor. Türkiye yapıcı olmaya devam edecek. Burada tek sınırımız var, adil, eşit, iki taraflı bir devletin oluşması. En büyük müjde barış, güven ve huzurdur."
"62 milyon kök kenevir, 36 ton esrar, çalınmış araçlar, el yapımı patlayıcılar yani bir cephanelik gibi bunların hepsi çökertildi, etkisiz hale getirildi"
Terörle mücadele konusuna da değinen Yıldırım, "Allah’a şükür terörle mücadele de operasyonlarda şehirde tam hakimiyeti sağladık. Kırsalda da terörü temizlemek için güvenlik güçlerimiz yoğun bir çalışma içerisinde. Lice ve etrafındaki temizlik harekatı bitti. 62 milyon kök kenevir, 36 ton esrar, çalınmış araçlar, el yapımı patlayıcılar yani bir cephanelik gibi bunların hepsi çökertildi, etkisiz hale getirildi. Bütün bu sürecin başlamasında Sayın Cumhurbaşkanımızın gösterdiği dirayet ve liderlik var. Başından beri ilişkilerimizin normale dönüştürülmesi, dostlukların arttırılması, düşmanlıkların azaltılması konusunda bize gösterdiği rehberlik ve vizyoner tutumundan dolayı Bakanlar Kurulu olarak kendisine şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.
"Toplumu oluşturan bütün paydaşlara dokunan önemli bir ekonomik tedbir"
Yapılacakların yatırım yapana faydası olacağını söyleyen Yıldırım, "Dolaylı olarak yeni çalışma alanı olacak. İşe girecek insanlar var onlara faydası olacak. Satış olacak, ticaret büyüyecek refah büyüyecek, millete faydası var. Tarım sektöründe faaliyet gösteren milyonlarca vatandaşımıza, esnafa, işçiye, emekliye, gençlere, turizmciye faydası var. Toplumu oluşturan bütün paydaşlara dokunan önemli bir ekonomik tedbir. Ekonomik tedbir deyince, kemer sıkma değil, insanların üstüne daha fazla vergi değil. Daha fazla yatırım, üretim, ticareti öngören tedbirlerden bahsediyoruz. Ama tasarrufu da ihmal etmeyeceğiz. bunu da kamuda başlatacağız. Önce biz başlatacağız vatandaşta ona göre örnek alıp kendisi yapacak" açıklamasında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.