Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Yıldırım Büyük Projeler İçin Tarih Verdi

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul’da yapılan dev projelerin hizmete açılacağı tarihleri verdi. Yıldırım, Avrasya Tüneli’nin 20 Aralık’ta, 3. köprünün 26 Ağustos’ta, 3. havalimanının 26 Şubat 2018’de, İstanbul-İzmir otoyolu...

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2016 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2016 16:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul’da yapılan dev projelerin hizmete açılacağı tarihleri verdi. Yıldırım, Avrasya Tüneli’nin 20 Aralık’ta, 3. köprünün 26 Ağustos’ta, 3. havalimanının 26 Şubat 2018’de, İstanbul-İzmir otoyolu ve Osman Gazi Köprüsü’nün ise 30 Haziran’da açılıp, iftarı da orada yapacaklarını söyledi.
Başbakan Binali Yıldırım, Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metro hattının temel alma törenine katıldı. Törene ayrıca Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir katıldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Burada yapılan konuşmaların ardından Yıldırım butona basarak metro hattının temelini attı.
İstanbul’da yapılan büyük projelerin tamamlanacağı tarihleri açıklayan Başbakan Yıldırım, “Yedi tepeli İstanbul’a yedi tane yıldız gibi eser yapıyoruz. Marmaray yapıldı, açıldı. Hemen Marmaray’ın yanında Avrasya Tüneli, Fatih’in gemileri karadan yürüttüğünü biliyorsunuz. Dedemiz gemileri karadan yürütür de, onun torunları trenleri denizin altından geçirmez mi? Geçirdik mi? Yetmez. Yanında şimdi arabalar için tünel yapıyoruz. 20 Aralık’ta da onun açılışını hep birlikte Cumhurbaşkanımızla beraber yapacağız. Yetmedi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 26 Ağustos’ta da büyük bir coşkuyla beraber açacağız. İstanbul’u komşu kapısı yapacak İstanbul-İzmir otoyolu ve Osman Gazi Köprüsü dünyanın dördüncü büyük köprüsü. Onun açılışını da 30 Haziran’da yapacağız, hepinizi bekliyorum. Orada köprüyü açacağız, iftarı da beraber yapacağız. İstanbul-Ankara hızlı treni, yaptık mı? Hizmete aldık mı? Hayırlı olsun. Dünyanın en büyük havalimanı nereye yakışır? İstanbul’a yakışır. 26 Şubat 2018’de de dünyanın en büyük havalimanını İstanbullulara kazandırıyoruz. Yedi ve sonuncusu bilin bakalım. Kanal İstanbul. İstanbul 2. boğazına kavuşuyor. Bir yetmez, ikinci boğaz geliyor. Bunların bir kısmını yaptık, bir kısmı bitti, bir kısmı bitecek” diye konuştu.
“DÜNYA ŞEHRİ İSTANBUL’U BİN KİLOMETRE METRO AĞIYLA KAPLAYACAĞIZ”
Bakan Ahmet Arslan’ın bayrağı devraldığını kaydeden Yıldırım, “Şimdi Ahmet Arslan var, arslan gibi bir bakan. O bayrağı devraldı, Kanal İstanbul’u yapar, trafik sorununu da en aşağı seviyelere düşürür. İstanbul’un trafik derdi var, belediye başkanımız az önce söyledi. Metrolar yapılıyor, 1994’te yarım yamalak 45 kilometre metro vardı. Bugün 146 kilometre metro hattı çalışıyor. Nereden çalışıyor? Söğütlüçeşme’den biniyorsunuz Sirkeci’ye geliyorsunuz, istiyorsanız diğer raylı sisteme biniyorsunuz. Olmadı buradan şimdi İDO iskelesinden bineceksiniz yukarıya, yukarıdan yine doğu-batı istikametinden giden diğer raylı sistemlerle örümcek ağı gibi önümüzdeki 5-6 yıl içerisinde 400 kilometre yol gideceksiniz. Dünya şehri İstanbul’u 999 kilometre metro ağıyla kaplayacağız. Bir de benden olsun bin olsun” dedi.
“AVRASYA YAPILACAK, YIL SONUNDA AÇILIYOR, BİRAZ DA ORADAN RAHATLAYACAĞIZ”
Projelerle İstanbul trafiğinin rahatlayacağını söyleyen Yıldırım, “Yavuz Sultan Selim Köprüsü açılınca ikinci köprüdeki kamyonların hepsi oraya geçecek. Avrasya yapılacak, yıl sonunda açılıyor, biraz da oradan rahatlayacağız. Yarım kalan banliyo hatları tamamlanınca yine rahatlama olacak. 5 yıl içerisinde bu hatta tasarruf 350 milyon trilyon, yapım bedelinin üçte biri kadar. Buraya 1 milyar 200 milyon bir harcama yapacağız. Büyük bir proje. Eskiden bu paraları hayal etmek bile mümkün değildi. 70 cente muhtaç Türkiye’den 9 kilometrelik metro için 1 milyar 200 milyon yatırım yapan Türkiye’ye geldi. Bu sizin başarınız, AK Parti tek başına iş başına geldi Türkiye’nin önü açıldı” ifadesini kullandı.
Başbakan Yıldırım, İstanbul trafiğini rahatlatmak için önümüzdeki günlerde bir eylem planı açıklayacaklarını sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.