Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Yıldırım, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland’ı kabul etti

Başbakan Binali Yıldırım, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland’ı kabul etti.Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgilere göre Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye’yi ziyaret eden Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland’ı...

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2016 20:53
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2016 20:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Binali Yıldırım, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland’ı kabul etti.
Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgilere göre Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye’yi ziyaret eden Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland’ı Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi’nde kabul etti. Genel Sekreter Jagland’ın darbe teşebbüsünü kınamak ve dayanışma göstermek amacıyla gerçekleştirdiği ziyaret için memnuniyetini dile getiren Yıldırım, Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) yönlendirmesiyle vuku bulan menfur girişimin el birliğiyle alt edildiğini ve bu süreçten demokrasinin güçlenerek çıktığını vurguladı. OHAL’in millete değil, devlete yönelik olarak ilan edildiğini belirten Yıldırım, bu kapsamdaki bütün tedbirlerin hukuk devleti ilkeleri ve uluslararası yükümlülükler çerçevesinde alındığını, insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkelerine bağlılığın kesintisiz sürdüğünü ifade etti. Yıldırım, Türkiye’nin kurucu üyesi olduğu Avrupa Konseyi’nin ilgili bütün kurumlarını alınan tedbirler hakkında düzenli olarak bilgilendirildiğini ifade ederek, uluslararası toplumun saygın bir üyesi olarak bu süreçte ortaklardan dayanışma, anlayış ve yapıcı diyalog beklentisi içinde olduğunu vurguladı. Başbakan Yıldırım, bu bağlamda Genel Sekreter Jagland’ın darbe girişimi sonrasında ortaya koyduğu dengeli ve yapıcı tavrı takdirle karşıladığını da ifade etti.
Jagland ise, darbe teşebbüsünü kınadığını, demokrasiye sahip çıktığı için Türk milletini tebrik etmek istediğini, Avrupa Konseyi’nin Türkiye’nin demokratik kurumlarının arkasında olduğunu göstermek üzere geldiğini, Türkiye’de yaşananların Avrupa’da tam olarak anlaşılamadığını düşündüğünü, dönüşünde Türkiye’deki temasları hakkında tüm Avrupa Konseyi üyesi ülkelere bilgi vereceğini ve önümüzdeki süreçte Türkiye ile yakın işbirliği içerisinde olmaya devam edeceğini belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.