Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Yıldırım ASKON’un İftar Yemeğine Katıldı

Başbakan Binali Yıldırım, “Çek sistemiyle ilgili yaşanan sıkıntıları bir daha geri gelmemek üzere çözeceğiz. Ticaret kanunu da iş adamlarına iflas erteleme kolaylığı getirdik. Maalesef bu imkan amansızca kötüye kullanılmaya başlandı....

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2016 22:39
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2016 22:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Binali Yıldırım, “Çek sistemiyle ilgili yaşanan sıkıntıları bir daha geri gelmemek üzere çözeceğiz. Ticaret kanunu da iş adamlarına iflas erteleme kolaylığı getirdik. Maalesef bu imkan amansızca kötüye kullanılmaya başlandı. Bunun çözülmesi için kararımız aldık, önümüzdeki haftalarda bu meseleyi kökünden halledeceğiz” dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği’nin (ASKON) geleneksel iftar yemeğine katıldı. Haliç Kongre Merkezinde gerçekleşen iftara Başbakan Binali Yıldırım’ın yanı sıra Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı kadir Topbaş ile çok sayıda iş adamı katıldı.
İftar programında bir konuşma yapan Başbakan Yıldırım girişimcilerin önündeki engelleri kaldıracaklarını belirtti. Girişimcilerin geçmişte sadece ve sadece inançları ve düşünceleri yüzünden büyük eziyetler gördüklerini belirten Başbakan Yıldırım, “Türkiye’de milli iradenin baskı altına alınmak istendiği insanlarımızın enerjimizin adeta tüketilmeye çalıştığı zor yılları çok iyi biliyorsunuz. O zor yıllarda ülkesine hizmet etmek değer katmak isteyen insanlar büyük baskılar gördü. İş kurmak eve ekmek götürmek, insanımızı iş aş sahibi yapmak için çırpınan. O zor günlerde Türkiye’nin değerleri korumak için verdiğiniz mücadeleyi daha dün gibi hatırlıyoruz. Ülkemizin kalkınmasına büyük emeğiniz olduğunu biliyor sizlerle gurur duyuyoruz” dedi.
“BÜYÜYEN EKMEĞİ HAKÇA VE ADİLCE PAYLAŞAN BİR TÜRKİYE ÖNCELİĞİMİZ OLACAK”
“Sizler iş hayatına yaptığınız katkılarla Türkiye’nin bel kemiğisiniz” diyen Başbakan Binali Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:
“İnsanları iş, aş, ekmek sahibi yapıyorsunuz. Biz hükümet olarak işlerinizi kolay etmemiz gerekiyor. Bizim görevimiz emek ve değer üreten Türkiye’nin kalkınmasına vesile olan iş aleminin önündeki bütün engelleri kaldırmaktır. 14 yıl botunca Türkiye’nin kalkınması için koyduğumuz hedeflere hep sizin gücünüzü arkamızda hissederek gerçekleştirdik. Başbakanlık sorumluluğunu aldığım ilk günden itibaren önceliğimizin reel sektör olacağını ifade etmiştik. Yani üreten, yatırım yapan, istihdam oluşturan üretileni ihraç eden, ekmeği büyüten, büyüyen ekmeği hakça ve adilce paylaşan bir Türkiye önceliğimiz olacak. Bunun için iş adamları sanayicilere karşı sorumluluğumuz önünüzdeki engelleri kaldırmak. İhtiyaç duyduğunuz küresel rekabette gücünüzü arttırmak.”
“BU GÜNLERDE GÖRÜYORUZ Kİ İFLAS ERTELEME KÖTÜYE KULLANILIYOR”
Bunun için ekonomik koordinasyon kurulunda bir dizi başlıkta konuları ele aldıklarını anlatan Başbakan Yıldırım, “Çek sistemiyle ilgili yaşanan sıkıntıları bir daha geri gelmemek üzere çözelim. Bildiğiniz üzere ticaret kanunu çıkardık. Ticaret kanunu da iş adamlarına iflas erteleme kolaylığı getirdik. Aslına çok güzel düşünülmüş bir kanun. Ama bu günlerde görüyoruz ki iflas erteleme kötüye kullanılıyor. Vecibelerini yerine getiremeyenlerin müracaat etmesi gereken bir yol olmasına rağmen yükümlülüklerini yerine getirmekten kaçınanların başvurduğu hile aracı haline geldi. Maalesef bu imkan amansızca kötüye kullanılmaya başlandı. Bu iki konu iş aleminin aciliyet arz eden konusudur. Bunun çözülmesi için kararımız aldık, önümüzdeki haftalarda bu meseleyi kökünden halledeceğiz” dedi.
“TERÖRE KARŞI AMANSIZ BİR MÜCADELEMİZ VAR”
Güçlü siyasi irade ve istikrarlı bir yönetimle Türkiye’nin 2023 hedeflerini başaracağını belirten Başbakan Yıldırım, “Kardeşliğimizi birliğimizi beraberliğimizi milletin huzurumuzu sağlamak mecburiyetindeyiz. Teröre karşı amansız bir mücadelemiz var. Bunların amacı birliğimizi beraberliğimi toprak bütünlüğümüzü bozmaya çalışan iç ve dış destekli terör örgütünü Türkiye’nin gündeminden çıkarmak. İş dünyasında uzun planlar yapmanın olmazsa olmaz şartı da budur” diye konuştu.
“MAALESEF TÜRKİYE SON YILLARDA TASARRUF ORANI AZALAN BİR ÜLKE”
2008’de başlayan ekonomik krizin devam ettiğine işaret eden Başbakan Yıldırım, “Bazı gelişmiş ülkelerde hala ciddi anlamda ekonomilerde daralma var. Küresel büyüme hedefleri gittikçe aşağı doğru revize ediliyor. Türkiye üst üste yaklaşık 4,6 büyüme gerçekleştiren, son 14 yılda büyümeyi gerçekleştiren nadir ülkelerden biri. Sayın Cumhurbaşkanımız ‘Kriz teğet geçecek’ çok bilmiş ekonomistler istihza etmeye çalıştı. Ama gün geldi tarih Cumhurbaşkanımızın ön görüsünü doğruladı. Türkiye küresel krizde en az etkilenen ülkeler arasında oldu. Geçtiğimiz günlerde açıklanan enflasyon değeri Türkiye’nin son 3 yıldaki en düşük enflasyon değeridir. Birinci önceliğimiz reel ekonomidir. Tasarrufu ihmal etmeyeceği. Maalesef Türkiye son yıllarda yeterince tasarruf oranı azalan bir ülke. Gelen dış kaynağın daha uzun vadeli kalıcı yatırımlara yönlendirilmesi en öncelikli hedefimiz olacak. Yatırımcının önüne turkuaz halı sereceğiz. Türkiye’nin geleceği budur. Kalkınmanın refahın da başka sihirli formülü yoktur. Üretim, üretim, üretim. Sizler Türkiye’nin lokomotifisiniz. Onun için sizlere ne kadar destek olsak, ne kadar teşvik etsek yeridir” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.