Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Yıldırım: “Amerika’nın Kudüs kararını reddediyoruz”

Başbakan Binali Yıldırım, “Amerika’nın Kudüs’ü kararını İsrail’in baş şehri olarak tanıdığı açıklamayı reddediyoruz, kabul etmiyoruz. İnsanlığın ortak değeri olan Kudüs’ü oldubittiyle İsrail’in başkenti yapmaya çalışanlara...

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2017 18:43
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2017 22:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Yıldırım: “Amerika’nın Kudüs kararını reddediyoruz”

Başbakan Binali Yıldırım, “Amerika’nın Kudüs’ü kararını İsrail’in baş şehri olarak tanıdığı açıklamayı reddediyoruz, kabul etmiyoruz. İnsanlığın ortak değeri olan Kudüs’ü oldubittiyle İsrail’in başkenti yapmaya çalışanlara geçit vermedik, vermeyeceğiz” dedi.

AK Parti Kırıkkale Olağan İl Kongresinde konuşan Başbakan Yıldırım, Kudüs konusuyla ilgili, “Amerika’nın Kudüs’ü, İsrail’in baş şehri olarak tanıdığı açıklamayı reddediyoruz, kabul etmiyoruz. İnsanlığın ortak değeri olan Kudüs’ü oldu bittiyle İsrail’in başkenti yapmaya çalışanlara geçit vermedik, vermeyeceğiz. Kudüs bütün insanlığın ortak hazinesidir. İki tarafın mutabık olacağı bir çözüm istiyoruz. Onun dışındaki hiçbir karar hiçbir yaptırım asla kabul görmeyecektir” dedi.

"Terör örgütlerini taşeron olarak kullandılar"

“AK Parti olarak 15 yıldır, bir yandan Türkiye’nin geleceğinin ışık tutuyor bir yandan büyük eserleri Türkiye’ye kazandırıyoruz” diyen Yıldırım, “Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde çıktığımız bu kutlu yolda Türkiye’yi yeni baştan ihya ettik. Bu ilerlemeyi içine sindiremeyenler oldu. Onlar terör örgütlerini taşeron olarak kullandılar. Bunların en alçağı ise 15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişimiydi. Bu millet Kırıkkale, bayrağı indirmedi, ezanlardı dindirmedi Allah sizlerden razı olsun. 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı’nın çağırısına bir saniye bile tereddüt etmeden bütün millet meydanlara indi” şeklinde konuştu.

Kırıkkale’de 15 Temmuz’da şehit olanları anan bütün şehitlerine Allah’tan rahmet diledi. 15 Temmuz’un Çanakkale ruhunun yeniden dirilişi olduğunu belirten Yıldırım, “15 Temmuz binlerce yıl da geçse bağımsızlığımızdan egemenliğimizden taviz verilemeyeceğinin bir göstergesidir. Karalık siyaset odaklarını ekonomik tehditlere boyun eğmeyeceğini dünyaya verilmiş en önemli cevaptır” dedi.

“Geleceğin parlayan yıldızı Türkiye olacak”

Türkiye tüm baskılara rağmen tüm karanlık planlarına rağmen büyümeye gelişmeye devam ediyor” diyen Yıldırım, “Laf üstüne laf değil taş üstene taş koyarak bu günlere geldik. Türkiye bunun için dünyada bir rekora imza atarak 2017’nin üçüncü çeyreğinde yüzde 11 üzerinde bir büyüme sağladı. Bunu sizlerle başardık” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Başbakan Yıldırım, “Ana muhalefet parti genel başkanı gibi şehitlerimizin hatırasına ihanet ederek kontrollü darbe demedik, yalandan belgelerle ülkenin ekonomisine sabotaj yapmadık. Ülkemize operasyon yaparların piyonu olmadık. Medya kuruluşlarını yağlı urganlarla tehdit edenlerden olmadık. Millet ne emrettiyse onu yaptık. 2023 hedefleri ülkemizin taşıyacağız inşallah. Kimsenin şüphesini olmasın. Geleceğin parlayan yıldızı Türkiye olacak” dedi.

"Silah üretiminin merkezi artık Kırıkkale oluyor"

Kırıkale’ye yapılan hizmetlerden bahseden Yıldırım, “Kırıkkale savunma sanayimizin kalbidir. Silah üretiminin merkezi artık Kırıkkale oluyor. Hayırlı uğurlu olsun. 8 bin kişinin istihdam sağlayacak Kırıkkale, işini aşın merkezi haline gelecek” diye konuştu.

Sağlık hizmetlerinden bahseden Başbakan Yıldırım, “2002’de Kırıkkale’de 132 tane uzman hekim vardı şimdi 302ye, 34 diş hekimi vardı şimdi 87’ye çıktı. Kırıkkale gelişiyor güçleniyor. Kırıkkale’de sadece 39 kilometre bölünmüş yol vardı, 233 km’ye çıkardık” şeklinde konuştu.

“Sivas -Ankara hızlı trenini 2019’da açıyoruz”

Yozgat-Sivas-Ankara hızlı tren hattıyla ilgili müjde veren Binali Yıldırım, “Yozgat-Sivas Ankara hızlı tren hattını 2019’da açıyoruz. Ankara Kırıkkale yarım saat olacak. İşte hizmet bu, vatandaşı sevmek bu. Sadece Ankara değil buradan Sivas’a 1 saat 20 dakikada gideceksiniz, 45 dakikada Yozgat’tasınız. İstanbul’a 4,5 saate gideceksiniz. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.