Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Yıldırım, AK Parti MKYK Üyeleriyle İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye’nin terörle mücadelesinin pazarlık konusu yapılamayacağını belirterek, AB’yi eleştirdi. Yıldırım, “Kucakladıkları terör örgütü yarın onları da perişan eder” dedi.Başbakan Binali Yıldırım,...

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2016 21:31
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2016 21:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye’nin terörle mücadelesinin pazarlık konusu yapılamayacağını belirterek, AB’yi eleştirdi. Yıldırım, “Kucakladıkları terör örgütü yarın onları da perişan eder” dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeleriyle iftar sofrasında bir araya geldi. Başbakan Yıldırım, yemekte yaptığı konuşmada, “Bugünlerde bir yanda mübarek ayın bereketiyle manevi iklimimiz oldukça zenginleşirken bir yandan da bölücü hain terör örgütü boş durmuyor. Onların hiçbir kutsalları yok. Bayram, ramazan demeden masum insanları öldürmeye devam ediyorlar. Güvenlik güçlerimize pusu kurmaya devam ediyorlar. Bugün de 6tane şehidimiz daha var. 4 tanesi Hakkari Çimenli mezrasında mayın patlaması sonucu şehit olan, 2 tanesi de Mardin Derik’te şehit olan toplamda 6 şehidimiz var. Milletimizin başı sağolsun” ifadelerini kullandı.
AK Parti’nin ertelenen hizmetleri birer birer halkın ayağına getirdiğini anlatan Yıldırım, “Zaman zaman kapatma davaları, toplumsal ayaklanmalar. Bunlardan partimizin dirayetli idaresiyle üstesinden gelmeyi başardık” dedi.
AK Parti’nin Kurucu Lideri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkürlerini sunan Yıldırım, “Onun yol arkadaşları olarak bize bıraktığı bu emaneti, AK Parti’yi daha da ileriye götürmek, milletimizin beklentilerini karşılamak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. AK Parti’nin geldiği noktada siyasi muhaliflerimiz ülke meselelerine çözüm üretemiyor veya böyle bir sorumluluğu almaya cesaret edemiyorlar. O yüzden bizim yükümüz iki kat artıyor. Sorumluluğumuzun farkındayız. Biz, milletin sesine kulak veren bir grubuz. Biz, buyurgan bir parti değiliz. Ezber bozan bir siyaset anlayışıyla, halkın içinden geldik ama iktidara gelince geldiğimiz yeri unutmadık. Milletimiz bize sürekli her seçimde desteğini artıra artıra bugünlere geldik. Türkiye’nin içinde bulunduğu zor şartlarda AK Parti gibi bir sigortası var. Biz de bir yanda çevremizde yaşanan insanlık dramın ortadan kaldırmak bir yandan da ülkemizin hayallerini gerçeğe dönüştürmek için var gücümüzle çalıyoruz. Bölgedeki sorumluluğumuzdan dolayı dostlukları artıracağız, düşmanlıkları azaltacağız” şeklinde konuştu.
İNGİLTERE’DE AB KONUSUNDA YAPILAN REFERANDUMDAN ÇIKAN SONUÇ
İngiltere’de yapılan AB referandumuna ilişkin değerlendirmede bulunan Yıldırım, “İngiltere gibi, NATO’da müttefikimiz referandumda evet oylarını artırmak adına (Cameron)Türkiye’yi kampanyasının merkezine koydu. Abuk subuk laflar etti. Bu, millet olarak bizi üzdü, canımızı da sıktı ama İngiltere’nin seçmenleri onun söylediğini tersine karar verdi. Bu referandumun asıl muhatabı olan AB’nin buradan önemli dersler çıkarması lazım. Neden bu noktaya geldiğini derinlemesine incelenmesi gereği ortaya çıkıyor. AB son zamanlarda kucaklayıcı olmak yerine duvarlarını tahkim ederek kendi içinde kapanma yolunu tercih etmiştir” dedi.
Başbakan Yıldırım, Avrupa’nın mülteciler konusunda duyarsız kaldığına dikkati çekerek, “Bölgede, milyonlara sahip çıkan ülke Türkiye’dir. Avrupalılar burada da sınıfta kalmıştır. Göstermelik birkaç şey yapmak asla ve asla gerçekleri değiştirmez” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin Avrupa Birliği konusunda birçok yasal düzenlemeyi yapmasına rağmen AB’nin terör konusunda düzenleme yapılmasını istediğini hatırlatan Yıldırım, Türkiye’nin terörle mücadelesinin pazarlık konusu yapılamayacağına dikkati çekti. Türkiye’nin terörle mücadelesine değinen Yıldırım, “Kucakladıkları terör örgütü yarın onları da perişan eder” dedi.
Türkiye’nin bulunduğu bölge itibarıyla kendi halkının meselesini takip etmek gibi bir sorumluluğunun olduğunu anlatan Yıldırım, bölgede yaşanan gelişmelere değindi ve Türkiye’nin komşularıyla ilişkilerini tamir etme konusunda her türlü gayreti gösterdiğini ifade etti.
“Medeniyet büyük büyük laflar etmekle olmuyor. Medeniyet, vatandaşın ihtiyacı olan hizmetleri yapmak” diyen Yıldırım, “Eskiden millet hayıflanıyordu. Şimdi dışarıdan gelenler, yabancılar, Türkiye’de hızlı tren var biz de niye yok diye hayıflanıyor. Türkiye’de sağlık sistemi Amerika’da bile yok. Allah’a şükür inandık. Gece gündüz demeden çalıştık, bugünlere geldik” ifadelerini kullandı.
Gezi direnişçilerinin ultimatomunun açıkça bir komplo olduğunun ortaya çıktığını belirten Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın o dönem gereken cevabı verdiğine işaret etti.
Yıldırım, 4 milyon 200 bin kadın üyesinin olduğunu anlatarak, 1 milyon 600 bin gençlik kollarında üyenin olduğunu ifade etti. AK Parti’nin itici gücünün kadınlar ve gençler olduğunu belirten Yıldırım, AK Parti’ye gönül veren milyonların olduğunu söyledi. Yıldırım, “İsimsiz kahramanlarımız var. Hepimizin derdi tasası aynı. Türkiye’ye hizmet etmek. Ülkemizi parmakla gösterilen ülkeler arasına sokmak” diye konuştu.
Başbakan Yıldırım, konuşmasını, “Arkadaşlara biz ne kadar az laf çok iş dedikçe onlar bildiklerini okuyorlar. Burada keseyim, uzun konuştum mu en fazla o bozuluyor” ifadelerini kullanarak tamamladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.