Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak Gaziantep’te

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak bir dizi temaslarda bulunmak üzere Gaziantep’e geldi. Gaziantep’te STK temsilcileriyle bir otelde bir araya gelen Kaynak, Gaziantep’teki Suriyeli vatandaşların durumunu masaya yatırdı.Toplantıya Başbakan Yardımcısı...

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2016 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2016 17:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak bir dizi temaslarda bulunmak üzere Gaziantep’e geldi. Gaziantep’te STK temsilcileriyle bir otelde bir araya gelen Kaynak, Gaziantep’teki Suriyeli vatandaşların durumunu masaya yatırdı.
Toplantıya Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Ahmet Uzer, Nejat Koçer, Abdülkadir Yüksel, Canan Candemir Çelik, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı.
15 Temmuz darbe girişiminin tekrarlanmaması için tedbirler aldıklarını belirten Kaynak, “Tarihin kaydettiği en vahşi, en acımasız, en canice işlenen bir sapkın anlayışından hareketle yapılan bu darbe girişiminin tekrarlanmaması için de hükümet olarak önemli tedbirler aldık ve almaya da devam edeceğiz” dedi.
“18 milyon Suriyeli tedavi edildi”
Suriyelilerin yüzde 60’ının Türkiye’yi güvenli bir liman olarak gördüklerini vurgulayan Kaynak, “Savaş nedeniyle, Suriye halkının yüzde 60’ının yerinden olmasına neden oldu. Bombaların ayırmadığı, çocuk, genç Suriye içerisinde özellikle de Suriye dışarısında kendilerine emniyetli bir yer arıyorlar. Göç eden kardeşlerimizin yüzde 60’ına yakını Türkiye’yi kendilerine sığınacak liman olarak gördüler. Şimdi aramızda bizim sınırlarımız içerisinde 2 milyon 750 bin Suriyeli kardeşimizin misafir olduğu söyleniyor. Gaziantep ilk yardım elini uzatan şehir olarak öne çıktı. 2,5 milyon Suriyeli muhacir kardeşlerimi ülkemizin sınırları içerisinde bizlerle birlikte huzur içinde yaşıyorlar. Muhacir olma şerefine nail olmuş Suriyeli kardeşlerimize bizler de 1400 yıl sonra ensar kardeşleri olabilmek için gayret ediyoruz. Ülkemizde yaşayan Suriyeli kardeşlerimizin, 960 bin okuma çağında çocuğu var. Bunun ancak 310 binini eğitebiliyoruz. Türkiye’de 18 milyon Suriyeli hastayı tedavi edilmiş, 600 bin cerrahi müdahale yapılmıştır. Birçok kentimizde meslek edindirme ve rehabilitasyon merkezleri de yer almaktadır. Türkiye’de genç statüsüne kavuşan 155 bin Suriyeli kardeşlerimizin çocukların geleceğinden dolayı biz bu insanları kapsamlı bir projeyle meslek edinmeleri için her şeyi planlamalıyız” ifadelerini kullandı.
“Dış politikamızı Suriyelilerin evlerine dönmesi üzerine yürütüyoruz”
"Dış politikamız Suriyelilerin güvenli bir şekilde evlerine dönmesi üzerinedir" diyen Kaynak, “Suriyeli kardeşlerimizin hemen yarın kendi topraklarına dönmesi için insan hakları özgürlüklerinin, demokrasinin sağlandığı bir Suriye’ye dönmeleri için diplomatik çalışmalarımızı dış politikamızı bunun üzerine yürütüyoruz. Biz diplomasi alanında bunu yaparken tek başımıza neticelendiremeyeceğimizi biliyoruz. Maalesef bölgede başka aktörler var” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.