Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Yardımcısı Türkeş’ten Azerbaycan’a Destek Açıklaması

Azerbaycan-Ermenistan arasında yaşanan çatışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "Türkiye Cumhuriyeti Azerbaycanlı kardeşlerimizin haklı mücadelelerini her türlü uluslararası platformda savunmaktadır...

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2016 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Azerbaycan-Ermenistan arasında yaşanan çatışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "Türkiye Cumhuriyeti Azerbaycanlı kardeşlerimizin haklı mücadelelerini her türlü uluslararası platformda savunmaktadır ve savunmaya devam edecektir” dedi.
Dünyayı etkisi altına alan gelişmeler ve ekonomiyi etkileyen bütün unsurlar bu yıl 19‘uncu kez düzenlenen Avrasya Ekonomi Zirvesi’nde konuşuldu. İstanbul Wow Hotel’in ev sahipliğinde gerçekleşen zirveye Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Tuğrul Türkeş başta olmak üzere yaklaşık 40 ülkeden cumhurbaşkanları, dini liderler ve çok sayıda siyasi katıldı. 5-7 Nisan tarihleri arasında yüzlerce katılımcının katılımı ile devam edecek zirvenin ilk gününde küresel krizler, terörizm, mülteci sorunları ve diyaloglar konuşuldu.
"TÜRKİYE AZERBAYCAN’I ULUSLARARASI PLATFORMDA SAVUNMAYA DEVAM EDECEKTİR"
Zirvede konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan çatışmada Türkiye’nin Azerbaycan’a olan desteğinin devam edeceğine vurgu yaptı. Türkeş, "Bu komşu ülkeler ve halklarla ortak dil, tarih, ve sosyal etkileşimler olmakta. Yeri geldiğinde ticareti geliştirecek adımlar atılmaktadır. Yeri geldiğinde insan ve malların rahat dolaşımı açısından vizesiz ulaşım anlaşmaları imzalanmaktadır. Bu coğrafyada birlikte yaşamanın getirmiş olduğu tarihi, insani ve ahlaki sorumlulukla bu ülke ve halkların sevinçlerine olduğu gibi acılarını da ortak oluyoruz. Sözlerimin tam da bu noktasında Azerbaycan’ın kadim toprağı olan Dağlık Karabağ’da yaşanmakta olan çatışmalarda şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti Azerbaycanlı kardeşlerimizin haklı mücadelelerini her türlü uluslararası platformda savunmaktadır ve savunmaya devam edecektir” dedi.
"KKTC’YE HER TÜRLÜ YARDIMI SÜRDÜRMEYE KARARLIYIZ"
Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki özel ilişkiye değinen Başbakan Yardımcısı Türkeş, "Nitekim benzer bir şekilde Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında özel ilişki uluslararası ilişkilerde tanımlanan ülkeler arası münasebetin çok ötesindedir. Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri ülke yönetiminden Rumlar tarafından dışlandığı dönemden bu yana Kıbrıs Türkü’ne desteğini en güçlü şekilde sürdürmüştür. Bugün de adada devam eden müzakere sürecinden bağımsız olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile her türlü mali, ekonomik ve sosyal yardımlarımızı sürdürmeye kararlıyız” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yapmakta olduğu mali ve sosyal desteklerle adada kendine yetebilen küresel koşullara uyumlu, rekabetçi ve sürdürülebilir ekonomik düzen ile sağlam bir devlet yapısını oluşturmayı amaçladığını ifade eden Türkeş, ”Bugün sınırlarımızın ötesinde Suriye’de Irak’ta cereyan eden hadiselerin etkileri Türkiye’den başta Balkanlar olmak üzere tüm Avrupa’dan hatta tüm dünyadan hissedilmektedir. Esed’in kendi vatandaşlarına uyguladığı devlet terörü neticesinde dünya ve ülkemiz yeni bir terör dalgası ile insani krizlerle ve mülteci sorunlarıyla mücadele etmek zorunda kalmıştır” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.