Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Yardımcısı Türkeş: “Türkmen’e Dokunan Türkiye’ye Dokunur”

Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş, Irak’ın Kerkük kentine bağlı Türkmen kasabası Tazehurmatu’ya IŞİD tarafından düzenlenen saldırıda yaralanan ve Ankara’ya getirilen yaralıları ziyaret etti. Türkeş, “Türkmen’e...

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2016 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2016 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş, Irak’ın Kerkük kentine bağlı Türkmen kasabası Tazehurmatu’ya IŞİD tarafından düzenlenen saldırıda yaralanan ve Ankara’ya getirilen yaralıları ziyaret etti. Türkeş, “Türkmen’e dokunan Türkiye’ye dokunur” dedi.
Başbakan Yardımcısı Türkeş, Türkmen kasabası Tazehurmatu’ya IŞİD tarafından yapılan saldırıda yaralananları tedavi gördükleri Polatlı Devlet Hastanesi’nde ziyaret etti. Yaralıların durumu ile ilgili hastane yetkililerinden bilgi alan Türkeş, hamile olduğunu öğrendiği Iraklı kadın için ise ellerinden gelen ne varsa yapılması talimatını verdi. Iraklı kadın, “Allah Türkiye’ye güç versin, Allah sizlerden razı olsun” dedi.
Türkeş, yaralıları ziyareti sonrası Polatlı Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda yaptığı basın açıklamasında, “Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun talimatıyla Irak Türkmen Cephesi ve Irak Türkmeneli Vakfı’nın da katkılarıyla terör örgütü DAEŞ’in Kerkük’ün Tazehurmatu kasabasında gerçekleştirdiği hain saldırıda yaralanan kardeşlerimizi Türkiye’ye getirdik. Kimyasal silahların da kullanıldığı bu korkunç saldırılarda iki Türkmen kardeşimizi kaybettik, yüzlercesi de yaralandı. Kaybettiğimiz kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi.
Türkmen’e dokunanın Türkiye’ye dokunacağının altını çizen Türkeş, “Türkmenler’in Irak’taki bekası ve huzuru, Türkiye’nin dış politika önceliklerindendir. Irak’ın üç kurucu unsurundan biri olan Türkmen kardeşlerimize ihtiyaç duydukları tüm desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Telafer’den Mendeli’ye Şiisiyle Sünnisiyle Türkmen kardeşlerimizin tümünün arkasındayız. Türkmen’e dokunan Türkiye’ye dokunur. Bunu herkesin iyicene idrak etmesi gerekir. Türkmen kardeşlerimizden de hem kendi aralarında hem Türkiye ile aralarına nifak sokmak isteyenlere karşı bir ve diri durmalarını istiyorum” şeklinde konuştu.
Türkiye olarak Irak’ın DAEŞ belasından kurtulması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirten Başbakan Yardımcısı Türkeş şunları dedi:
“Bugün bölgemizde ve ötesinde tarifsiz acılara sebebiyet veren DAEŞ gibi belaların ortaya çıkmasında başrolü oynayan çevrelere mesajım şudur; Türkiye ve Irak Türkmenleri arasındaki gönül bağını hiç kimse koparamaz. Dost ve kardeş Irak’ın DAEŞ belasından kurtulması ve başta Türkmenler olmak üzere bütün Irak kesimlerini rahatsız eden, istikrarsızlık ortamından kurtulması için elimizden gelen bütün desteği vermeye devam edeceğiz.”
Türkiye olarak Irak’a 768 TIR insanı yardım gönderdiklerini söyleyen Türkeş, “Bugüne kadar içlerinde Türkmenler’in de bulunduğu yaklaşık 3 milyona yakın Iraklı yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kalmıştır. Ülkemize ise 20 bini Yezidi olmak üzere 200 binden fazla Iraklı sığınmıştır. Göç etmek durumunda kalan Irak halkına ayrım yapılmaksızın krizin ilk gününden bu yana insani yardımı ulaştırıyoruz. Toplamda Türkiye olarak bu kardeşlerimize 768 TIR insani yardım ulaştırdık” ifadelerini kullandı.
Yaşanan saldırıda kimyasal silah kullanıldığını vurgulayan Türkeş, “Terörün dini olmaz, terörün dili olmaz. Doğuda ve batıdaki kardeşlerimizin bunu anlaması lazım. Bunu yapanlar sözde din adına yaptıklarını söylüyorlar. Dünyadaki hiçbir din bunu kabul etmez. Bunun yapılmasını hoş görmez. Bu olay tamamen kimyasal silahla yapılmıştır” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.