Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Yardımcısı Türkeş: BM ve NATO katliama göz yumdu

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, “Katliamın yaşandığı süreçte çok uluslu kuruluşlar kuruluş amaçlarındaki görevlerini yerine getiremedi. Birleşmiş Milletler Barış Gücü ve NATO katliama göz yumdu” dedi.Türkeş, TBMM Genel...

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2016 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2016 16:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, “Katliamın yaşandığı süreçte çok uluslu kuruluşlar kuruluş amaçlarındaki görevlerini yerine getiremedi. Birleşmiş Milletler Barış Gücü ve NATO katliama göz yumdu” dedi.
Türkeş, TBMM Genel Kurulu’nda Srebrenitsa Katliamı’nın 21. yıl dönümü dolayısıyla konuşma yaptı. Türkeş, Srebrenitsa’da büyük bir insanlık ayıbının gerçekleştiğini belirterek, Lahey mahkemelerinin katliamı soykırım olarak kabul ve tarif ettiğini kaydetti. Soykırımın üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen halen kimliği tespit edilemeyen Bosnalılar olduğunu ifade eden Türkeş, “Öldürülen Boşnak sayısı halen tam olarak bilinemiyor. Bu yıl dahi kimliği tespit edilen 127 kişi mezarlarına 21 yıl sonra kavuştu. Katliamın yaşandığı süreçte çok uluslu kuruluşlar kuruluş amaçlarındaki görevlerini yerine getiremedi. Birleşmiş Milletler Barış Gücü ve NATO katliama göz yumdu. 21’inci yüzyılda çok uluslu kuruluşlar başta olmak üzere, gelişmiş ülkelerin gözlerinin önünde Avrupa’da soykırımın yaşanmış olmasının ayıbı bütün bu kuruluşlar ve ülkelerdedir” dedi.
İslam dininin barış ve hoşgörü dini olduğunu kaydeden Türkeş, “Şiddet ihtiva etmez. İslami terör diyerek yüce dinimizi terörle yan yana getirmeye çalışanlar terörden en fazla Müslümanların zarar gördüğünü göz ardı ediyor” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.